Circulație închisă pe timpul nopții din cauza COVID-19

0

Virusul Covid-19 a dus la închiderea circulației pe timp de noapte. Extinderea interdicţiei de circulaţie nocturnă în Franţa va afecta 46 de milioane de locuitori.
Interdicţia de circulaţie nocturnă în vigoare în principalele oraşe franceze va fi extinsă sâmbătă în mare parte a ţării şi va viza 46 de milioane de locuitori, adică doi francezi din trei, pentru a lupta contra celui de-al doilea val de coronavirus, a anunţat joi premierul Jean Castex, citat de AFP.

„Săptămânile care urmează vor fi dure”, a spus şeful guvernului, anunţând extinderea interdicţiei de circulaţie care va fi valabilă între orele 21.00 şi 6.00.

Coronavirus face ravagii în Franța
În Franţa au fost înregistraţi mai mult de 34.000 de morţi din cauza Covid-19. Peste 26.000 de noi cazuri au fost recenzate în 24 de ore. În prezent, 2.239 pacienţi sunt la reanimare sau la terapie intensivă.
Autorităţile franceze efectuează 1,6 milioane de teste pe săptămână.
Izolare totală în Irlanda, parţial în Cehia, interdicţie nocturnă locală în Italia, situaţie „foarte gravă” în Germania cu un record de contaminări: Europa se află în plin val doi al pandemiei de Covid-19.

Continentul a depăşit joi 8 milioane de cazuri şi 256.000 de morţi, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP.