Ciorba radauteana

eduard

Ciorba pe care am sa v-o prezint mai jos a devenit de ceva vreme preferata intregii familii. Sora mea este cea care a inceput sa o prepare si a devenit foarte repede un must-have si in bucataria mea. Secretul ei este gaina sau puiul de tara, care ii ofera un gust deosebit si o face foarte satioasa.
INGREDIENTE: 1 morcov, 1 pastarnac, 1 ceapa, telina, 1 ardei gras galben, 1 cartof, tacamuri de la o gaina (gat, aripi, spate, pipota, inima), 150 g de smantana, 5 galbenusuri de oua, sare
Pune la fiert legumele intregi si tacamurile de gaina.

Cand legumele s-au fiert scoate-le, indeparteaza morcovii si paseaza bine in robot restul de legume – cele albe.

Intr-un castron pune smantana si amestec-o cu galbenusurile.
Cand s-a fiert si carnea scoate-o si lasa-o sa raceasca. Apoi fa-o fasii si pune inapoi in ciorba. Cand incepe iar sa fiarba adauga legumele pasate si amesteca bine timp de 2-3 minute.

In castronul in care ai smantana si galbenusurile adauga cate un polonic din ciorba pana ce smantana ajunge la aceeasi temperatura cu ciorba. este foarte important cand pui smantana si galbenusurile sa aiba aceeasi temperatura cu ciorba, deoarece risti ca intreaga ciorba sa se branzeasca.
POFTA BUNA!

Lasă un comentariu