Ciorbă De Burtă Cu Smântână – O Delicatesă Preferată!

eduard

Ciorba de burtă cu smântână este, fără îndoială, una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri tradiționale românești. Cu o savoare greu de egalat și o textură catifelată, această delicatesă este adorată de mulți români. Dacă vrei să te bucuri și tu de o porție delicioasă de ciorbă de burtă cu smântână, urmează pașii de mai jos.

Ingrediente necesare pentru ciorba de burtă cu smântână
Pentru a pregăti o porție delicioasă de ciorbă de burtă cu smântână, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

1 kg de burtă de vită prefiartă
1 bucățică de rasol de vită
2 cepe mari
1 țelină
2 morcovi
1 ardei gras
5 ouă
300 ml smântână
1 căpățână de usturoi
sare grunjoasă
piper negru măcinat și boabe
oțet de mere
2-3 fire de pătrunjel
Mod de preparare al ciorbei de burtă cu smântână
Înainte de a începe prepararea ciorbei de burtă cu smântână, spală bine burta în câteva ape și apoi pune-o la fiert împreună cu bucățica de rasol de vită. Este important să cureți bine spuma care se formează în timpul fierberii. După ce zeama s-a limpezit, acoperă oala cu un capac și lasă ciorba de burtă să fiarbă la foc mic. Acest lucru este necesar pentru a asigura că zeama nu scade prea mult.
Între timp, curăță zarzavaturile (ceapa, țelina, morcovii și ardeiul gras), spală-le și adaugă-le în oala cu ciorbă, împreună cu câteva boabe de piper și sare.
Separat, curăță căpățâna de usturoi, spal-o și piseaz-o. Apoi, batouă bine ouăle și amestecă-le cu sare, piper măcinat și crema de usturoi.
După ce burta și rasolul de vită au fiert, scoate-le din oală împreună cu legumele și lasă-le să se răcorească. Poți păstra un morcov pentru a-l folosi la ornarea ciorbei. Taie burta și carnea de pe rasol în fâșii subțiri și adaugă-le în oală. Lasă ciorba să clocotească încă 5 minute.
Opri focul și toarnă compoziția de ouă și smântână în oală, amestecând energic pentru a evita formarea cocoloașelor. Adaugă și oțetul de mere pentru a completa aroma ciorbei de burtă cu smântână. Poți orna ciorba cu morcovi și pătrunjel.
Pofta bună!

Cu ajutorul acestui ghid simplu, poți pregăti o ciorbă de burtă cu smântână delicioasă și savuroasă. Savurează această delicatesă tradițională românească alături de cei dragi și bucură-te de gustul autentic al bucătăriei noastre.

Lasă un comentariu