Cine este tatăl lui Denis Alibec, eroul României în meciul cu Elveția de pe Arena Națională. Era celebru în anii ’80

eduard

Denis Alibec este unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști ai momentului și cel care a adus victoria României în meciul cu Elveția din seara aceasta. Atacantul Echipei Naționale are o poveste de viață impresionantă și un trecut impresionant, pe care puțini îl știu. Dacă el este celebru și iubit, puțini știu cine este tatăl eroului României din 21 noiembrie.

Denis Alibec a adus victoria României
Meciul din seara aceasta, de pe Arena Națională, va rămâne în memoria tuturor drept un eveniment măreț pentru sportul românesc. Suporterii sunt în extaz, după ce au luat parte la unul dintre cele importante meciuri de anul acesta, care face Echipa Națională câștigătoarea grupei I a preliminariilor pentru EURO 2024.

Denis Alibec a înscris printr-o fază remarcabilă în timpul partidei dintre România și Elveția. În minutul 50 al meciului, Nicolae Stanciu a centrat direct pentru Olimpiu Moruțan, care a re-centrat cu capul pentru Denis Alibec. Atacantul echipei naționale a finalizat impecabil, trimițând mingea direct în poartă.

A fost singurul gol din seara aceasta, dar și cel decisiv. Echipa Națională a avut parte de o victorie impresionantă și încheie preliminariile cu 5 puncte peste Elveţia. Oficial, încheie sezonul cu 22 de puncte, 6 victorii şi 4 egaluri.

Este o reușită impresionantă pentru tricolorii noștri și un motiv de bucurie pentru cei 50.000 de suporteri care au venit să îi susțină.

Denis Alibec a pornit în carieră din sărăcie
Denis Alibec este un sportiv de senzație, care se bucură de un succes impresionant. Nu a avut mereu o viață roz și a pornit de jos, dintr-o sărăcie lucie. A făcut eforturi mari să ajungă sus, iar acum culege din plin meritele muncii sale.

Denis Alibec s-a bucurat de tot sprijinul familiei, care a făcut tot posibilul să îl vadă cât mai sus. Chiar dacă familia lui s-a destrămat pe vremea când avea șase ani, a fost un copil iubit, care a avut parte de suport din partea ambilor părinți.

”Gevrim s-a despărțit de doamna Emilia când Denis avea cam 6 ani. E o femeie deosebită, care a știut să-l aibă în grijă și uitați ce bine a crescut copilul”, povestea, în urmă cu ceva vreme, antrenorul Stelică Dămășaru.

După ce tatăl său a plecat, Denis Alibec a fost crescut de către mama și bunica sa. Această perioadă a fost marcată de provocări semnificative, impunând mari greutăți și sacrificii. Emilia Stroe, mama lui Alibec, a început să lucreze ca taximetrist pentru a-și asigura fiul în ceea ce privește educația, cât și fotbalul.

Ea a a trebuit să gestioneze toate datoriile, având în vedere că toți cei trei locuiau în chirie, într-o casă modestă, chiar la intrarea în oraș. Cu toate acestea, femeia s-a descurcat și a depus eforturi considerabile pentru a-i oferi lui Denis o șansă în fotbal.

Astfel, a reușit să facă totul pentru băiatul său, care avea să devină ulterior un fotbalist remarcabil. Pentru toate acestea, fiul ei i-a fost recunoscător mereu.

„Ne-a fost foarte greu, de ce să mint? Dar, ca orice părinte, am făcut tot posibilul să nu-i lipsească nimic din ce-l putea ajuta. Ok, poate nu mi-am permis să-i iau un calculator sau un telefon performant, dar alimentația a avut-o mereu pusă la punct.

Nici de haine de firmă nu aveam prea mulți bani. Și voia și el, ca orice alt copil. Îi mai lua fratele meu un pantalon, niște tricouri. Prefera să aibă mai puține, dar să fie de firmă. Cu ele mergea și la lot sau peste tot”, a dezvăluit mama lui Alibec pentru gsp.ro.

Cine este tatăl lui Denis Alibec
Denis Alibec a fost o tânără speranță, care s-a afirmat încă de la o vârstă fragedă. Acesta a moștenit talentul chiar de la tatăl său, care a cochetat și el cu fotbalul, dar nu a avut parte de același succes la fiul său, care acum este un nume mare în sportul românesc.

Atacantul de la Steaua își moștenește abilitățile de la tatăl său, un tătar din Tuzla, numit Gevrim, o adevărată personalitate locală în anii ’80. Gevrim și fratele său, Gelil, unchiul lui Denis Alibec, au fost coechipieri la FC Neptun, în liga a treia.

Gevrim evolua în postul de fundaș dreapta și deținea rolul de căpitan al echipei, în timp ce Gelil era atacant. Gevrim lucra ca ospătar/barman, în timp ce Gelil era instalator. Niciunul dintre ei nu a ajuns prea departe, pentru că nu au putut renunțat la locul natal. Astfel au pierdut șansa de a ajunge mari, deși erau talentați.

„I-am avut la mine într-o echipă de aur, foarte bună. Tatăl lui Denis era fantastic, avea o viteză nemaivăzută. Înscria și foarte multe goluri, era un fotbalist deosebit. Ar fi ajuns și mai mare dacă ar fi fost condițiile de acum.

Ei doi erau angajați în cadrul unității militare de la Neptun. Gelil era instalator, iar Gevrim era barman – ospătar. Ambii erau foarte bine crescuți, respectuoși”, spune antrenorul pentru sursa menționată mai sus.

Tatăl lui Alibec primise porecla de „Geofrey„, pe care a preluat-o și atacantul. Toți cunoscuții îi spun așa, lucru de care este chiar mândru, având în vedere că are o relație bună cu tatăl lui, care este mândru de el.

Lasă un comentariu