Cine este pompierul cu mâinile arse, devenit viral în urma exploziei de la Crevedia. Motivul neașteptat pentru care și-a dat jos mânușile: ”Își risca viața acolo”

eduard

Imaginea unui pompier cu mâinile arse și capul plecat a devenit virală după exploziile devastatoare de la stația GPL de la Crevedia. Două vieți au fost curmate și 56 de pompieri au fost răniți în tragedia ce a zguduit comunitatea. Dar cine se află în spatele acestei imagini, a devenit subiectul unei povestiri de curaj și sacrificiu.

Printre cei răniți la explozie se număra și un pompier a cărui imagine a emoționat și inspirat o națiune întreagă. Eroismul pompierilor este recunoscut în întreaga lume, dar adesea ne uităm la cifre și statistici, uitând că fiecare răniți are o poveste și o familie.

Cine este pompierul cu mâinile bandajate din explozia de la Crevedia
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a ales să vadă omul din spatele imaginii. Vizita sa la spitalul unde era internat acest pompier a oferit un alt unghi asupra evenimentelor tragice. În urma întâlnirii cu eroul rănit, ministrul a oferit publicului detalii impresionante.

Întrevederea dintre ministrul Cătălin Predoiu și pompierul rănit a fost plină de momente emoționante și învățăminte prețioase. Printre întrebările adresate, o discuție a avut un impact deosebit. Ministrul a vrut să afle de ce pompierul nu purta mănuși în momentul intervenției la incendiu.

Răspunsul pompierului a dezvăluit nu doar o alegere curajoasă, ci și natura altruistă a acestor oameni. Pompierul a confirmat că avea mănuși, dar într-un moment de încălzire și necesitate, le-a dat jos pentru a-și răcori mâinile. A fost atunci când a fost surprins de suflul exploziei, moment în care și-a protejat instinctiv fața.

„Primul lucru pe care-l fac este să ducă mâinile pe față să-și protejeze căile respiratorii. Căile respiratorii sunt importante. Deliberat și-au expus mâinile, nu că n-au avut mănuși, au avut. (…)

Și acum ce să faci? Să-l sancționezi? El își risca viața acolo și a zis că-și dă 15 secunde mănușa jos. Nu s-a inventat mănușa cu răcitor. Omul s-a culcat la pământ și și-a pus mâna pe față. A știut ce a făcut, dar și-a expus mâinile”, a povestit ministrul Cătălin Predoiu, într-un interviu pentru DC News.

Ce își dorește pompierul rănit
Ministrul Cătălin Predoiu a mărturisit că emoțiile l-au copleșit în momentul în care pompierul, deși rănit și în fața unei asemenea tragedii, a spus că abia așteaptă să se facă bine pentru a se întoarce la misiunile sale. Acest moment de sinceritate și determinare exemplifică într-un mod incontestabil devotamentul și pasiunea cu care acești eroi își desfășoară activitatea.

„Eu nu sunt ușor de impresionat, dar îmi dădeau lacrimile, când mi-a spus că ‘vreau să scap de astea să mă întorc acum”. Nu înfloresc, nu exagerez, nu mint’”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Lasă un comentariu