Cine este Cornel Dinicu, patronul pensiunii ‘Ferma Dacilor’. Ce a făcut la Tohani, înainte de incendiu

eduard

Tragedie de nedescris în a doua zi de Crăciun! Un incendiu de proporţii a izbucnit, marţi dimineaţă, 26 decembrie, la pensiunea ‘Ferma Dacilor’ din comuna prahoveană Gura Vadului, sat Tohani. 26 de persoane se aflau în momentul respectiv în locație, dintre care 3 au fost găsite carbonizate. Pensiunea aparține lui Cornel Dinicu, un anteprenor din zonă, care locuiește de ani buni la București. Cine este omul de afaceri?

Ferma Dacilor din Tohani, județul Prahova, care a ars marți dimineață, în a doua zi de Crăciun, aparținea lui Cornel Dinicu, un om de afaceri destul de cunoscut. Înainte, locația era recunoscută ca una dintre cele mai apreciate locații din zona Munteniei.

În urmă cu mai bine de zeci ani, Cornel Dinicu a cumpărat terenurile „pline de mărăcini”. Zona în care a construit Ferma Dacilor era, de fapt, o râpă, iar afacerea prosperă de astăzi a început prin amenajarea unui grajd.

„Am tot cumpărat, din aproape-n aproape până am ajuns la 40 de hectare. Apoi ne-am apucat să construim o fermă cu mâncare bio. Inițial a fost pentru mine și familie. Apoi au vrut și prietenii mâncare bio. Și așa am început să livrăm coșuri cu mâncare bio. Nu era, la vremea respectivă, nimeni să livreze un coș complet: ouă, lapte, brânză, salam, miere, ulei presat de floarea soarelui. Așa că ne-am apucat noi să livrăm coșuri complete cu mâncare bio, cu de toate, ca la supermarket”, povestea Cornel Dinicu într-un interviu publicat de obsevatorulph.ro, în luna noiembrie 2022.

„În jurul terenurilor pe care le-am achiziționat, dacă am copilărit pe dealurile acestea, mi-am adus aminte că sunt niște situri arheologice în zonă. La Budureasca, de exemplu, s-au găsit vestigii arheologice de pe vremea dacilor și am considerat că pot să creez o fermă, deși dacii nu aveau ferme. Deci eu am creat o fermă… cu dacii din zonă… a ieșit Ferma Dacilor. La partea de cazare am început cu 6 camere în clădirea unde este acum restaurantul. Ideea de început a fost că trebuia să doarmă undeva. Apoi s-au tot extins până au ajuns, în prezent, la 30 de camere și, evident, nu se vor opri aici. Avem și căsuțe în copac, căsuțe dacice”, a mai completat omul de afaceri.

Locația era magnet pentru turiștii străini

Și celebrul vloggerr, Mark Wiens, a vizitat în trecut Ferma Dacilor. Odată cu lansarea episodului „Insane Food Romania”, unde a avut numai cuvinte de laudă la adresa locației, au început să vină turiști străini la proprietatea lui Cornel Dinicu.

„Nu am văzut în viața mea pe cineva să mănânce mai mult și cu atâta poftă ca Mark Wiens. Și, dacă te uiți la el, n-ai spune…”, a spus Cornel Dinicu, despre celebrul vlogger. Cornel și familia sunt stabiliți în București. Acolo locuiesc, acolo merg copiii la școală. „Muncesc mult. Mă trezesc dimineața la 4, la 5 sunt în curte. Ne culcăm târziu…”, povestea antreprenorul, scrie ziare.com.

Afaceristul are cinci copii, cel mai are are 22 de ani, iar cel mai mic dintre odrasle are 4 ani. Tot în cadrul interviului, el a mai precizat că avea planuri mari de dezvoltare în următorii ani.

„În câțiva ani probabil… centru SPA, clinică de recuperare, asta ca să putem să umplem și în cursul săptămânii. Acum, în cursul săptămânii, ori e plin, ori e gol. Weekendurile sunt ocupate până peste 3 luni. Va fi un centru destul de mare, ca să putem aduce sportivi în cantonament.

Centrul SPA va avea și SPA turistic și SPA medical. Cel turistic va funcționa în weekend, pentru turiști, cel medical în cursul săptămânii. La cel medical se încadrează și seniorii și sportivii. Sperăm să prindem și ceva fonduri pentru că tot ce au ridicat până acum a fost doar cu fonduri proprii.”, mai dezvăluia Cornel Dinicu.

Lasă un comentariu