Cine este Andreea Cătălina Bumbac, femeia jandarm prinsă în trafic cu substanţe interzise. Reacţia Jandarmeriei Română

eduard

Duminică, 19 noiembrie 2023, agenții de poliție de la Secția 18 din București au efectuat un control rutier în trafic, în urma căruia au identificat o femeie ce avea asupra ei substanțe interzise. Surse au dezvăluit că ar fi vorba despre Andreea Cătălina Bumbac, de profesie jandarmeriță. Reacția autorităților.

Ce au descoperit polițiștii într-un taxi din București
În primele ore ale zilei de duminică, 19 noiembrie 2023, un echipaj de poliție de la Secția 18 din București a oprit în trafic un taxi care a luat doi pasageri de la un eveniment ce avusese loc la Palatul Bragadiru din Sectorul 5. Este vorba despre un bărbat și o femeie, notează Gândul.

Agenții de poliție au efectuat un control, ca parte a acțiunii Blocada, organizată la nivel național, rintr-un ordin al conducerii Ministerului Afacerilor Interne, „pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică”.

Femeia avea mai multe pliculețe în care ar fi fost cocaină
În urma controlului efectuat în cazul taxi-ului din București, agenții de poliție au constatat că femeia din mașină avea în geantă mai multe pliculețe din plastic ce conțineau un praf alb, dar și o hârtie făcută sul.

Despre pliculețe se bănuiește că ar conține cocaină. Despre hârtia sul se presupune că a fost folosită pentru prizarea substanțelor interzise, potrivit celor mai recente informații.

Agenții de poliție au confiscat pliculețele în care se crede că ar fi fost cocaină, iar după identificarea femeii au întocmit un proces verbal pe care l-au trimis mai departe către Brigada de Combatere a Crimei Organizate București, unde va fi demarată o anchetă pentru deținere de substanțe stupefiante.

Cine este sublocotenentul Andreea Cătălina Bumbac
În timpul identificării femeii, s-a descoperit că aceasta ocupă o funcție importantă, dat fiind contextul de față, în statul român. Sublocotenentul Andreea Cătălina Bumbac, fiindcă acesta îi este numele, s-ar fi prezentat drept purtător de cuvânt al Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române – BSIJ.

Andreea Cătălina Bumbac le-ar fi spus agenților de poliție că plicurile pe care le avea în geantă nu îi aparțineau ei, ci unei prietene, care ar fi rugat-o să i le țină.

Reacția conducerii Jandarmeriei Române
Jandarmeria Română a reacționat în cazul de față și a confirmat că duminică, în urma unui control de rutină, polițiștii au descoperit asupra unei femei jandarm care face parte din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei substanțe despre care se crede că ar fi droguri.

„Confirmăm faptul că în data de 19.11.2023, în urma unui control de rutină în trafic, poliţiştii din cadrul Secţiei 18 au descoperit asupra unei femei jandarm substanţe susceptibile a fi interzise la deţinere. Menţionăm faptul că aceasta face parte din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Cazul a fost preluat de reprezentanţii B.C.C.O., în vederea continuării cercetărilor. Ne reafirmăm, în mod transparent, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, disponibilitatea de a oferi sprijin necondiţionat instituţiilor statului român şi ori de câte ori ni se vor cere informaţii care pot elucida astfel de situaţii, vom pune la dispoziţie, în regim de urgenţă, toate datele solicitate”, a transmis Jandarmeria Română.

Reprezentanții instituției au precizat că, după încheierea verificărilor şi comunicarea de către instituţiile abilitate, asupra Andreei Cătălina Bumbac se vor dispune măsurile necesare, după cum stabilește legislația în vigoare.

Lasă un comentariu