CICLON POLAR peste România! Meteorologii Accuweather au anunțat când vine gerul în Capitală

eduard

Un ciclon polar traversează România, anunță meteorologii ANM și Accuweather, care spun, totodată, că vremea se va răci simțitor, începând de miercuri, 8 noiembrie 2023.

În jumătatea de nord a țării, iar local și în sud, ne vom confrunta cu temperaturi scăzute. Ciclonul polar aduce ploi, lapoviță și ninsoare.

Un ciclon polar traversează România, anunță ANM, care avertizează că vom avea ploi însemnate care vor cuprinde toată țara. Vremea se va schimba brusc, începând de miercuri, 8 noiembrie, în jumătatea nordică a țării, iar local și în sud. În zonele înalte de munte vor fi înregistrate și precipitații mixte.

Un ciclon polar traversează România. Zonele cele mai vizate
Temperaturile scad brusc, iar în unele zone se anunță lapoviță și ninsoare. O zonă de presiune scăzută în altitudine traversează țara dinspre vest, începând din noaptea de marți spre miercuri.

Aceasta aduce o răcire bruscă a vremii, dar și ploi moderate cantitativ în unele regiuni.

Ploile vor începe seara târziu în Banat și Crișana, iar până dimineața se vor extinde în jumătatea nordică a țării.

Miercuri, vor fi câteva intervale cu ploaie slabă și în sudul țării. Local, mai ales în nord și nord-vest, cantitățile de apă vor atinge până la 10-20 l / mp. Totodată, în zonele înalte de munte, precipitațiile se vor transforma, trecător, în lapoviță și ninsoare.

Masa de aer rece pătrunde în România dinspre N-V
O masă de aer rece va pătrunde dinspre nord-vest odată cu ploile, iar temperaturile vor coborî destul de mult față de zilele anterioare. Dacă miercuri se vor atinge încă 18-22 de grade , joi maximele nu vor trece de 12-16 grade.

Meteorologii Accuweather anunță că vine iarna în România, în noiembrie. Potrivit informațiilor furnizate de Accuweather, primii fulgi de zăpadă din acest sezon vor cădea în România după mijlocul lunii noiembrie.

Mai exact vom avea zăpadă undeva în intervalul 13-20 noiembrie 2023.

Primele zile de ger pentru români
În săptămâna 13-20 noiembrie, cantitățile de precipitații estimate vor avea o tendință de excedent în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pe de altă parte, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile.

Potrivit Accuweather, temperatura scade sub pragul înghețului în Capitală abia după 20 noiembrie. Minima din zilele de 21-23 noiembrie va fi de minus 2-3 grade în București, dar șansele de precipitații sunt mici pentru acele zile, anunță ANM, citat de evz.ro.

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu