Chestorul Cătălin Ioniță, fostul șef al DGA, a ieșit la pensie la 44 de ani

0

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului Cătălin Ioniţă din Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit G4Media.ro, fostul șef al Direcţiei Generale Anticorupţie s-a pensionat la vârsta de 44 de ani.

În 26 august, MAI anunţa că acesta a fost eliberat din funcţia de şef al Direcţiei Generale Anticorupţie, întrucât nu mai deţinea autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis a semnat ”decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale domnului chestor principal de poliţie Ioniţă Alexandru-Cătălin din Ministerul Afacerilor Interne”, potrivit News.ro

”Directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcţie, întrucât nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei. În prezent, ofiţerul este pus la dispoziţia Ministerului Afacerilor Interne în vederea stabilirii altor atribuţii profesionale”, anunţa atunci MAI.

Conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie este asigurată, conform atribuţiilor din fişa postului, de către adjuncţii acestei structuri.