Chec de post cu nuca si morcov

eduard

Ingrediente :600g făină , o linguriţă bicarbonat, 10 linguri ulei, o linguriţă praf de copt, 200 g zahăr, o esenţă de vanilie, 2 linguri oţet, 400ml apă plata sau minerala, un praf de sare, coaja rasă de la o portocală sau lămâie, 100 gr morcov ras, 150 gr miez de nucă măcinat

Mod de preparare

Intr-un bol se amestecă coaja de la portocală cu uleiul. Peste adaugă trepata oţetul , esenţa de vanilie, apa, zahărul , un praf de sare , apa şi se omogenizează bine toate ingredientele cu un tel .

Separat intr-un bol adanc, se amestecă făina cu bicarbonatul şi praful de copt , apoi se pune miezul de nucă măcinat, morocvul ras si amestecul de apă . Se omogenizează foarte bine toate ingredientele.

Compoziţia obtinută se toarnă în două tăvi de chec unse cu ulei şi tapetate cu hârtie de copt . Se introduc tăvile în cuptorul încins la 180 grade pentru circa 30-35 de minute. Se scot din tăvile si se lasă checul in tavă, să se răcească complet , după care se pudrează cu zahăr pudră si se taie.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Lasă un comentariu