Cea mai simplă prăjitură cu lapte din doar 6 ingrediente

eduard

Textura sa cremoasă și gustul său delicat și dulce fac din acest desert ceva irezistibil. Și, desigur, vanilia, cu aroma și gustul ei inconfundabile, îl ridică la un nivel superior.

Dacă te-ai întrebat cum să faci un flan de vanilie de la zero, iată o rețetă simplă și delicioasă.

Ingrediente Pentru flan:

250 ml de lapte
50 g de zahăr
2 ouă
Esență de vanilie sau zahăr vanilat, după gust
Pentru caramel:

50 g de zahăr
Apă suficientă pentru a acoperi zahărul în cratiță
Instrucțiuni Caramel: Într-o cratiță mică, toarnă zahărul și acoperă-l cu apă. Încălzește la foc mediu-mare fără a amesteca până când zahărul se topește și începe să capete o culoare auriu. Odată gata, toarnă caramelul în baza formelor individuale sau într-o formă mare, după preferința ta. Lasă-l să se răcească.

Flan: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-o cratiță, încălzește laptele fără a-l lăsa să fiarbă. Adaugă esența de vanilie sau zahărul vanilat și amestecă bine. Într-un bol separat, bate ouăle cu zahărul până obții o amestec omogen și puțin gros. Încet și în timp ce continui să bați, adaugă laptele cald în amestecul de ouă. Este important să o faci treptat pentru a evita coacerea ouălor cu căldura. Toarnă amestecul în formele cu caramel. Pune formele într-o tavă pentru cuptor cu apă (baie de apă) și coace-le timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când, introducând un cuțit, acesta iese curat. Odată ce sunt gata, scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească. Apoi, refrigerază-le timp de cel puțin 2 ore înainte de a le servi.

Flanul de vanilie făcut în casă este un desert care niciodată nu își pierde farmecul și întotdeauna reușește să cucerească inimile. Fie că îl savurezi singur sau alături de un strop de dulceață de lapte sau cremă, este o delicatesă care merită să fie pregătită. Să te bucuri de acest clasic reinventat cu atingerea specială a vaniliei! Poftă bună!

Lasă un comentariu