Ce trebuie să mănânci în noaptea dintre ani. Vei avea mult noroc dacă consumi aceste alimente de Revelion

eduard

Revelionul se apropie cu pași repezi, astfel că mai sunt doar câteva zile până când vom trece în anul 2024. Pentru a avea mult noroc în noul an este bine să mănânci câteva alimente. Iată ce trebuie neapărat să consumi în noaptea dintre ani!

În rândurile de mai jos îți vom spune ce trebuie să mănânci în noaptea dintre ani ca să ai noroc. Iată ce alimente nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Revelion!

Ce trebuie să mănânci în noaptea dintre ani ca să ai noroc

Boabe de struguri

Spaniolii consumă 12 boabe de struguri la fiecare bătaie a ceasului de Revelion și își pun câte o dorință pentru fiecare boabă. În România, deși nu avem o tradiție cu boabele de struguri, obișnuim și noi să mâncăm aceste fructe în noaptea de Revelion pentru a atrage norocul financiar în noul an.

În Portugalia, există un obicei similar, dar înlocuiesc strugurii cu smochine, care sunt considerate fructe ce aduc prosperitate.

Legume verzi

În cursul nopții dintre ani se spune că tot ce este verde este legat de prosperitatea financiară pe care o vei cunoaște în anul următor. Prin urmare, consumă o varietate de legume verzi, precum varză, salată verde, mazăre și spanac, pentru a atrage bunăstarea materială în 2024.

Boabe de fasole neagră

Conform unei alte superstiții, se spune că dacă consumi boabe de fasole neagră în noaptea dintre ani, vei atrage noroc și prosperitate financiară pe tot parcursul anului următor, adică în 2024.

Prăjitură cu bănuț în ea

Vasilopitta, cum o numesc grecii, este o prăjitură delicioasă cu migdale, în care se ascunde un bănuț de argint sau de aur. În multe părți ale lumii, inclusiv în România, se pregătește o varietate de prăjituri pentru Revelion, cum ar fi cozonacul, checul sau chiar rețeta tradițională de Vassilopitta, care este servită invitaților în noaptea de Anul Nou. Persoana care descoperă bănuțul va avea mult noroc pe tot parcursul anului.

O altă tradiție implică împărțirea prăjiturii rotunde în felii asociate diferitelor aspecte ale vieții (casă, iubire, profesie, bani). Găsirea bănuțului într-una dintre aceste felii prevestește că respectivul domeniu va juca un rol central în anul ce urmează.

Pește

Peștele a fost adesea asociat cu simboluri pozitive și prosperitate în multe culturi. De exemplu, în unele tradiții creștine din România, peștele este un simbol al fertilității și al belșugului, iar consumul lui în noaptea de Revelion poate fi văzut ca o dorință pentru un an bogat și prosper.

În unele culturi se crede că pescuitul sau consumul de pește în noaptea dintre ani aduce noroc în activitățile legate de pescuit în noul an.

Carne de porc

Pentru a atrage noroc în noul an și pentru a progresa fără a rămâne ancorat în trecut, se recomandă să incluzi în meniul tău de pe masa de Revelion preparate din carne de porc.

Lasă un comentariu