Ce superstiții aveau Nicolae și Elena Ceaușescu. Temerile nebănuite ale cuplului

0

Nicolae și Elena Ceaușescu rămân unele dintre cele mai controversate personaje ale acestei țări, deși au plecat de mult timp din această lume. După mai bine de 30 de ani de la dispariția lor, continuă să iasă la iveală tot felul de lucruri care mai de care mai ciudate. De data aceasta vorbim despre superstițiile șocante pe care le-au avut cei doi soți toată viața lor.

Superstițiile soților Ceaușescu

Soții Ceaușescu nu au fost niște persoane școlite, motiv pentru care nu și-au dezvoltat credințe foarte puternice și bine stabilite. Totuși, credeau într-o mulțime de superstiții și obiceiuri străvechi, care deveniseră chiar obsesii pentru ei. Spre exemplu, Ceuașescu avea o mare problemă cu igiena personală. Acesta era germofob și mereu prefera să se dezinfecteze de fiecare dată când dădea mâna cu o autoritate.

În plus, soția Ceaușescu niciodată nu intrau în casă încălțați. Pe lângă faptul că se gândea că face mizerie, Ceaușescu credea că, odată descălțate încălțările de peste zi, toate energiile rele adunate vor dispărea după schimbarea lor. Astfel, lăsau la intrare orice energie negativă și casa lor era în siguranță.

Nicolae Ceaușescu avea o mare frică de aerul condiționat, motiv pentru care majoritatea clădirilor pe care le-a construit de-a lungul conduceri sale nu aveau această dotare. Aici nu se mai punea problema neapărat de superstiții, dar se pare că avea ceva probleme de sănătate încă din tinerețe, care s-ar fi putut agrava din cauza aerului. De multe ori, oficialii se fereau să ia parte la evenimente în locațiile alese de dictator.

Ceaușescu se temea de moarte

Dictatorul se speria foarte tare de moarte și își dorea să trăiască mult. Având în vedere că era ateu și nu credea deloc în Dumnezeu, se temea foarte tare de divinitate și de orice semn primit în acest sens. Din acest motiv, a decis să nu mai vorbească cu Arsenie Boca, după ce acesta i-ar fi prezis că el și Elena vor fi uciși în zi de sărbătoare.

”Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?’. Şi Arsenie i-a spus: ‘Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi”. Ceauşeştii nu au crezut şi i-a spus maiorului care l-a adus pe părinte să-l ia şi să nu-l mai vadă”, după cum a declarat Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca.

Una dintre cele mai mari temeri ale dictatorului era și cifra 7. Pe data de 7 iulie 1977 și-a condus mama pe ultimul drum, dar nu mare regret și teamă. Nicolae Ceaușescu a aflat de la apropiații săi că, atunci când înmormântarea unui om se face într-o zi „însemnată”, sufletul decedatului se va chinui până la următoarea „aliniere” a oricărui alt număr. Era gata să amâne ceremonia, dar a acceptat ca aceasta să aibă loc.