Ce sumă de bani vor primi la pensie femeile care nu au muncit niciodată

eduard

De la 1 ianuarie 2023,unele venituri au fost majorate ca urmare a unei ordonanțe de urgență care prevede creșterea veniturilor pentru români, în special pentru grupurile vulnerabile.

OUG prevede că de la 1 ianuarie punctul de pensie va ajunge la 1.785 de lei, iar din 2024 această sumă va fi egală cu rata medie anuală a inflației plus 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut.

Ce sumă de bani vor primi persoanele care nu au muncit niciodată la pensie

Documentul detaliază toate măsurile, de la creșterea planificată a punctului de pensie în 2023 până la ajutorul de stat pentru persoanele cu venituri mici, inclusive pentru facturile la energie.

Valoarea punctului de pensie se majorează de la 1.586 la 1.785 lei

Astfel, valoarea punctului de pensie va crește de la 1.586 de lei la 1.785 de lei la 1 ianuarie 2023, iar din 2024 va crește cu rata medie anuală a inflației plus 50% din rata reală de creșterea venitului mediu brut, măsură definitive cunoscută pentru anul în curs din anul precedent, comunicată de Institutul Național de Statistică.

În plus, alocația socială (pensia publică minimă garantată) pentru pensionari este stabilită la 1.125 de lei, iar pensionarilor din sistemul public de pensii li se va acorda sprijin financiar.

Se vor acorda premii pentru sportivii și colectivele tehnice

În plus, potrivit ministrului de Finanțe, în 2023,țara va putea, în mod excepțional, să premieze sportivii și echipele tehnice care au excelat în competițiile sportive oficiale, internaționale și naționale; elevii, cercetătorii și profesorii care s-au remarcat la olimpiadele internaționale, competițiile internaționale și naționale, precum și profesorii care i-au îndrumat.

Informație de ultimă oră pentru persoanele cu pensii până în 2.000 de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a declarant în ziua de vineri, 24 februarie 2023, că în primele trei zile de când s-au introdus cardurile de energie au fost efectuate peste 116000 de plăți în valoare de 37 de milioane de lei. Din rezultatul plăților, aproximativ 10% au fost efectuate în zonele rurale. Plata medie efectuată a fost de 330 de lei.

Până în momentul actual, cardurile de energie au fost distribuite de către Poșta Română în 1,7 milioane de gospodării și nu a fost nevoie de nicio clarificare, în ceea ce privește eligibilitatea. Urmează să ajungă la cei îndreptățiți în baza OUG 166/2022 alte 800.000 de carduri.

„De la 20 februarie, în primele trei zile în care s-au putut utiliza cardurile de energie, cei 6.000 de oficianţi ai Poştei Române au încasat peste 100.000 plăţi, în valoare totală de 31 milioane de lei. Alte 10.000 de plăţi au fost efectuate prin intermediul aplicaţiei web pe care Poşta Română o pune la dispoziție beneficiarilor. Până la momentul publicării prezentului comunicat s-au efectuat 116.268 de plăţi, în valoare de 37 de milioane de lei”, a transmis, vineri, instituția respectivă.

Lasă un comentariu