Ce se întâmplă cu redeschiderea școlilor? Florin Cîțu, anunț important pentru elevi și părinți: „Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt…”

0

În spațiul public s-a vorbit tot mai mult despre redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie, însă nu a fost luată o decizie clară în acest sens. Premierul Florin Cîțu a făcut o serie de declarații referitoare la data la care ar putea reveni elevii în case, lămurind situația.
Se deschid școlile pe data de 8 februarie?
Pandemia de coronavirus a dus la închiderea școlilor, astfel că orele s-au desfășurat în mediul online. Pentru că multe persoane nu au fost de acord cu această măsură, considerând că elevii nu primesc educația pe care o merită, autoritățile au anunțat că iau în calcul redeschiderea școlilor. Acest lucru se întâmplă în contextul în care campania de vaccinare este în plină desfășurare în România.

Premierul Florin Cîțu a precizat că decizia finală referitoare la redeschiderea școlilor va fi luată pe data de 2 februarie și că dacă situația epidemiolgică o va permite, unitățile de învățământ se vor deschide pe 8 februarie, evident cu respectarea tuturor normelor de protecție.

„Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize şi în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. Este un alt lucru important pentru că noi toţi ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă, în România există o pandemie şi la nivel global. Trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi. Monitorizăm clar, zilnic, situaţia. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, a declarat premierul Florin Cîţu, la Europa FM, potrivit digi24.ro.

Astfel, elevii vor afla dacă se vor întoarce sau nu la școală la începutul lunii februarie.