Ce se întâmplă când ți se zbate ochiul stâng. E de bine sau de rău?

eduard

Sigur și ție ți s-a întâmplat măcar o dată în viață să ți se zbată ochiul stâng, însă te-ai întrebat vreodată de ce se întâmplă acest lucru? Ei bine, sigur ai auzit și tu de la bunici sau neamuri că atunci când ți se zbate ochiul este fie de bine, fie de rău. Totuși, există o explicație diferită pentru fiecare ochi în parte, dar noi îți vom prezenta ce se întâmplă când ți se zbate ochiul stâng.

Potrivit celor mai multe superstiții din popor, faptul că ți se zbate ochiul stâng este considerat ca fiind un semn prevestitor de rele. În tradițiile chinezești se spune că dacă ți se zbate ochiul stâng este semn de noroc pentru femei și semn de ghinion pentru bărbați.

Se spune clar că dacă ți se zbate ochiul stâng ai ghinion sau te întâlnești cu un dușman. Totuși, dacă observați că ochiul stâng se zbate zile întregi, atunci poate fi vorba despre total altceva, adică o eventuală problemă medicală. Este important să vă odihniți cât mai mult, să reduceți cofeina și să luați suplimente minerale, dar toate astea se fac cu recomandarea unui medic.

Ți se poate zbate ochiul din motive medicale

Poate exista și o explicație medicală atunci când ochiul tău se zbate zile întregi. Atunci când ochiul tău se zbate are loc o spasmă a mușchiului ocular, care se aseamănă, de exemplu, cu un cârcel. Cauzele pot fi diverse, de exemplu oboseala, anxietatea, stresul sau o suprasolicitare la nivelul ochiilor. Ochiul se mai poate zbate din cauza lipsei de nutrimente din corp, cum ar fi magneziu, vitamina B și altele. Lipsa acestora poate provoca, de asemenea, spasmele musculare la spate sau la picioare.

În cazul în care observați că ochiul se tot zbate zile la rând, atunci consultați neapărat un medic, deoarece poate fi o problemă.

Lasă un comentariu