Ce s-a întâmplat la Ferma Dacilor cu doar câteva ore înainte de izbucnirea incendiului! El este bănuit că i-a ars de vii

eduard

În a doua zi de Crăciun, 26 decembrie 2023, a avut loc un incendiu violent în județul Prahova. Ferma Dacilor a ars din temelii, 6 persoane murind carbonizate. Înainte ca pensiunea să ia foc, un incident ar fi avut loc. S-a luat în considerare că la mijloc ar putea fi vorba despre o mână criminală. Vezi mai jos, în articol, detaliile.

O tragedie s-a abătut, în a doua zi de Crăciun, asupra mai multor familii, după ce o pensiune din județul Prahova a luat foc. Ferma Dacilor s-a făcut scrum, iar 6 persoane au fost găsite carbonizate. Cei care se aflau la parter au reușit să se salveze la timp. Anchetatorii s-au deplasat la fața locului și au demarat procedurile, pentru a afla ce s-a întâmplat, de fapt, la domeniul lui Cornel Dinicu. Printre victime se află și fiul patronului.

Una dintre ipotezele luate în considerare de experți este mâna criminală. Înainte de izbucnirea incendiului la Ferma Dacilor, o persoană a povestit ce s-a întâmplat. În primul rând, Virgil Nanu, prefectul județului Prahova, declarase că la unitatea de cazare s-a desfășurat o petrecere privaă. Apoi, s-a aflat că persoana care a sunat la 112 a fost recepționera.

Ce s-a întâmplat la Ferma Dacilor, înainte de izbucnirea incendiului care a mistuit construcțiile și a luat 6 vieți
Pe de altă parte, martorii au declarat că în pensiunea respectivă ar fi fost un scandal între doi soți. Un bărbat și-ar fi bătut partenera de viață, în noaptea de Crăciun. Pentru că țipetele femeii au fost auzite alți clienți, au chemat imediat gazdele pentru a aplana situația. Acum, martorii nu exclud că la mijloc ar fi vorba despre o mână criminală. De altfel, se ia în considerare faptul că incendiul ar fi putut porni de la centrala pe lemne.

„Un client și-a bătut soția. A fost mare zarvă. Toată lumea a auzit țipetele femeii. A umplut-o pur și simplu de sânge, iar patronul i-a cerut imediat să plece. Bărbatul a părut că se liniștește, dar era foarte supărat că este dat afară. Nu excludem ca înainte de a părăsi pensiunea, acest bărbat să fi pus focul. În momentul în care a izbucnit incendiul, pe la 5 dimineața, cam așa, toată lumea dormea în pensiune. Nu era nicio petrecere”, au declarat mai mulți dintre clienții aflați de sărbători la Ferma Dacilor, arată Adevarul.ro.

Nu avea autorizație de securitate la incendiu
Conform informațiilor transmise de autorități, Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu. Șase persoane au murit în incendiul violent care a pornit în dimineața zilei de marți, 26 decembrie 2023.

„Pentru obiectivul vizat a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate 6 avertismente. La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu”, a transmis ISU Prahova.

Lasă un comentariu