Ce s-a întâmplat în țara care a reintrodus carantina totală

0

La trei săptămâni după ce autoritățile din Israel au decis să reimpună carantina totală la nivelul întregii țări, a scăzut semnificativ numărul zilnic de infectări cu COVID-19.
Conform unui raport publicat de către Ministerul Sănătății din Israel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrare 3.692 de cazuri noi, în scădere faţă de un bilanţ zilnic de 9.000 de cazuri în săptămânile trecute. La bun început, Israelul a reușit să țină sub control răspândirea noului coronavirus ajungând de la 9.000 de cazuri înregistratre săptămânile trecute, la 3.692 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. După relaxarea restricțiilor de la sfârşitul luni mai, numărul de infectări a reînceput să crească rapid. O a doua carantină strictă instituită la 18 septembrie va rămâne în vigoare cel puţin până la mijlocul săptămânii viitoare.

Benjamin Netanyahu se mai gândește dacă va prelungi restricțiile sau nu
Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, a exprimat un optimism prudent faţă de recenta tendinţă descrescătoare, spunând că vrea să mai aştepte câteva zile până când va lua o decizie cu privire la prelungirea restricţiilor. În timp ce prim-ministrul Benjamin discută despre o prelungire a carantinei, criticii săi afirmă că premierul se află într-un conflict de interese.

Joi seară, cetățenii care se opun lui Netanyahu au protestat din nou pe teritoriul ţării.
Justificând legislaţia de urgenţă prin pandemie, şeful guvernului, inculpat pentru acuzaţii de corupţie pe care le neagă, a încercat să oprească protestele împotriva sa.