Ce s-a întâmplat în momentul în care sicriul cu trupul neînsuflețit al Alexandrei Ivanov a fost coborât în groapă? Și preoții au început să plângă. Imagini cutremurătoare

eduard

Alexandra Ivanov a fost condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor impresionant de preoți.

Alexandra Ivanov a murit la doar 25 de ani, pe patul de spital, după ce a pierdut o sarcină, în așteptarea unui medic pentru a-i face un chiuretaj.

Din păcate, ajutorul nu a mai venit, în ciuda rugăminților tinerei mamei, iar după o noapte de chin, în care și-a strigat durerea, fata a murit.

Alexandra Ivanov a fost înmormântată

Decesul tinerei a scos oameni în stradă, a dat startul unor anchete ample în spitalul din Botoșani și, din păcate, a lăsat trei copii orfani, un soț văduv și doi părinți care o să-i plângă neîncetat urma.

Acum, Alexandra a fost condusă pe ultimul drum, fiind înmormântată în cimitirul din curtea Bisericii „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, acolo unde sute de oameni, chiar și necunoscuți, au venit să îi aducă un ultim omagiu tinerei mămici.

Arhimandritul Nicodim Petre și un sobor de preoți au oficializat slujba de înmormântare a Alexandrei, sub privirile plânse și sufletele zdrobite ale familiei îndoliate.

Cu toții, părinți, soț, frate, preoți și cei necunoscuți i-au plâns urma Alexandrei și au condus-o către Dumnezeu într-un ropot de aplauze. La momentul coborârii sicriului în groapă, puterea tinerei mame și dorința ei de a lupta pentru viață, în ciuda sorții crude, au fost închinate prin aplauze de mulțumire, părere de rău, durere și supărare față de cele întâmplate în spital.

De altfel, la finalul slujbei, în numele sacrificiului făcut de Alexandra, preotul Nicodom a ținut un scurt discurs emoționant, încurajator, dureros și cu speranță că tragediile de genul acesta nu se vor mai repeta după jertfa celei care a lăsat acum trei copii orfani.

El speră ca medicii să învețe ceva de pe urma morții Alexandrei și decesul să nu mai fie o opțiune pentru cei care ajung pe patul de spital.

„Alexandra a trăit o viață scurtă pe pământ, dar foarte bogată. O știu pe Alexandra ca un copil cuminte, o știu din clasa a VII-a, din tabără, cu un duh bun. Fiecare om se naște cu anumite daruri de la Dumnezeu. Alexandra era odihnitoare de oameni, era liniștită, zâmbitoare, optimistă. A primit multe daruri de la Dumnezeu care au rodit în jurul ei. Ea a făcut parte dintr-o generație de tineri apropiată de Dumnezeu, de preoți și de valorile noaștre creștinești. Suntem datori să ne rugăm pentru sufletul Alexandrei și eu sunt de părere, ca și părintele Radu( părintele Radu Zaiț, duhovnicul Alexandrei n.r.) că a dobândit Raiul pentru că învățăm că dacă se moare la naștere sau pe parcurs este o martiră. S-a spovedit și s-a împărtășit chiar înainte de moartea ei. (…) Ne întrebăm cu toții, cei care am rămas, ce a vrut să ne spună Dumnezeu cu această durere? Tragem concluzia că nu există lege privind trecerea în partea cealaltă. Suntem triști, dar nu suntem deznădăjduiți. A avut o viață curată. Se spune că Dumnezeu îi ia la el pe oameni când sunt cel mai aproape de EL, când sunt cel mai aproape de mântuire. Poate de asta a îngăduit această greșeală medicală și poate că ar trebui să se ia atitudine, să nu se mai întâmple. Spovedim femei și știm că medicii le forțează pe femei să mai facă cezariană, mai câștigă un ban, nu mai lucrează noaptea, vin la ora 9.00 la serviciu…Trebuie să se întâmple câteodată ceva grav ca să se ia atitudine, să se facă dezbateri publice. Poate asta ar trebui să facem acum să nu se mai întâmple cu alte femei așa ceva”, a spus părintele Nicodim, conform botosani24.ro.

De altfel, starețul Mănăstirii Bucium a mai transmis familiei îndoliate că Înalt Preasfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei, și-a luat angajamentul de a fi alături financiar de părinții și soțul Alexandrei, ajutând și copiii rămași orfani cu burse.

Lasă un comentariu