Ce pedeapsă riscă șoferul drogat din Constanța, care a omorât cu mașina doi tineri: ”O să vă dezamăgesc”

eduard

Accidentul din Constanța a stârnit multă revoltă în rândul oamenilor, după ce un tânăr a omorât cu mașina două persoane în stațiunea 2 Mai. Toată lumea se întreabă ce pedeapsă ar putea să primească Vlad Pașcu și care sunt șansele să ajungă în spatele gratiilor. Un fost șef al Poliției Române a clarificat situația.Șoferul drogat a ajuns în atenția tuturor după ce s-a urccat la volanul mașinii sub influența drogurilor și a intrat într-un grup de opt oameni, iar două persoane au murit. Pe măsură ce timpul a trecut, au apărut tot mai multe detalii despre tânăr, iar trecutul său confirmă faptul că avea probleme cu substanțele interzise.

Ce pedeapsă riscă șoferul drogat din Constanța

Tânărul care i-a omorât pe cei doi tineri în Constanța va primi o pedeapsă în perioada următoare, după faptele grave pe care le-a făcut. Însă, se pare că există șanse să nu ajungă în spatele gratiilor, având în vedere că noua lege care prevede acest lucru va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024. Avocatul și fostul șef al Poliției Române, Pavel Abraham a explicat despre ce este vorba.

Conform avocatului, tânărul ar putea să fie condamnat cu suspendare, având în vedere că i se va aplica legea deja existentă și favorabilă pentru el. Însă, există și posibilitatea ca judecătorii să ia o decizie radicală în cazul lui și să îl condamne la închisoare cu executare.

”O să vă dezamăgesc. Este adevărat că a apărut o nouă reglementare care prevede că în situația în care, sub influența alcoolului su sub influența substanțelor psihoactive, o persoană ucide două sau mai multe persoane, nu poate fi condamnată cu suspendare, decât cu executare.

Dar, atenție, ea va intra în vigoare numai de la 1 ianuarie 2024. Ca urmare, i se va aplica legea cea mai favorabilă, cea existentă acum și am putea avea ”surpriza”, deși este puțin probabil în viziunea mea, dată fiind situația, să fie condamnat chiar cu suspendare”, a declarat Pavel Abraham, la Antena 3 CNN.

Tânărul își vindea hainele pentru droguri

Tânărul din Constanța consuma frecvent droguri, iar din acest motiv era nevoit să își vândă hainele de firmă ca să obțină banii necesari. Potrivit apropiaților lui, Vlad avea probleme cu substanțele interzise, motiv pentru care părinții lui au refuzat să îi mai dea bani.

Tânărul era nevoit să recurgă la alte metode pentru a face bani de droguri, astfel că își scotea la vânzare hainele de firmă.

Lasă un comentariu