Ce ingredient trebuie să adaugi în butoiul cu varză murată. Nu va mai face floare și zeama va rămâne limpede

eduard

Ce ingredient trebuie să adaugi în butoiul cu varză murată. Nu va mai face floare și zeama va rămâne limpede
Când pui varză la murat trebuie să te asiguri că ai toate ingredientele necesare pentru ca aceasta să iasă crocantă și gustoasă.

Iată secretul pe care puține gospodine îl știu și care dă un gust desăvârșit murăturilor, care vor fi gata de pus pe masa, după doar câteva săptămâni de stat în butoi.

În următoarele rânduri veți afla secretul pe care puține gospodine îl știu care va face ca varza murată să aibă un gust deosebit după doar câteva săptămâni la butoi.

Atunci când alegi varza pentru murat, gospodinele recomandă ca aceasta să fie coaptă, albă și să aibă foile subțiri. Căpățânile trebuie să fie îndesate, iar frunzele ferme și neafectate de insecte.

La alegerea verzelor pentru murat este importantă și dimensiunea căpățânilor acestora. trebuie să aibă cel puțin 15 centimetri în diametru și cel mult 20 de centimetri. Verzele trebuie să încapă prin gura bidonului.

Pentru saramură ai nevoie de 500 de grame de sare la fiecare 10 litri de apă. Trebuie să folosiți neapărat sare grunjoasă, iar pe fundul butoiului se pun câteva bucăți de lemn.

Pe deasupra se pun crenguțe de cimbru, piper într-un săculeț de tifon și mărar uscat. Mai puteți adăuga și morcovi și țelină, pe care le tăiați în felii rotunde. Pentru o aromă desăvârșită puteți pune și felii de hrean.

Ingredientul care trebuie adăugat în butoiul cu varza murată

Pentru a nu prinde floare, specialiștii recomandă un ingredient special, care trebuie adăugat la o săptămână după ce varza a fost pusă la murat.

Acesta ajută ca varza să rămână crocantă și bună pentru o perioadă mai lungă de timp.

„La varza murată, păstrarea ei un timp mai îndelungat este posibilă dacă adăugăm din când în când câte o bucată de zahăr.

Varza nu se acrește tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn”. spune bucătarul Cristi Dobre, potrivit exquis.ro.

Bucătarii spun că varza trebuie să fie pusă întreagă la murat, dar cu cotoarele scoase. În butoi trebuie să fie așezată cu cotorul în sus.

Varza, în special cea albă, este o sursă bună de vitamine: A, C și E, dar și de fibre care asigură sănătatea celulelor. Aceasta mai conține și vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9.

Fibrele din varză sunt compuse preponderent din celuloză și minerale: calciu, magneziu, fier, dar și iod, cupru, mangan sau sulf.

Potrivit tradiției, de Sfântul Dumitru, pe data de 26 octombrie, gospodarii români puneau varza la murat în butoaie.

Astfel, varza era gata de mâncat în postul Crăciunului și folosită apoi pentru sarmalele de Crăciun și de Anul Nou.

Lasă un comentariu