Ce este interzis de Sfântul Nicolae. Primul lucru pe care trebuie să îl faci în dimineața zilei de 6 decembrie

eduard

Sfântul Nicolae este sărbătorit în fiecare an pe 6 decembrie, aceasta fiind una dintre cele mai importante sărbători ale lunii. Ce nu e bine să faci în această zi? Lucrurile care le sunt interzise credincioșilor.

În calendarul creștin ortodox, pe 6 decembrie este sărbătoare cu cruce roșie.

La această dată, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae. Iată ce tradiții și superstiții se leagă de această zi, dar și ce nu au voie credincioșii să facă pe 6 decembrie.
Sfântul Nicolae este sărbătorit în fiecare an de către Biserica Ortodoxă Română și Biserica Romano-Catolică la data de 6 decembrie.

Sărbătoarea Sfântului Nicolae este cea care dă startul sărbătorilor de iarnă, astfel că este una așteptată cu nerăbdare de toți credincioșii, în special de cei mici. În dimineața zilei de 6 decembrie, copiii primesc cadouri în ghetuțe de la Moș Nicolae, tradiția spunând că doar cei mai cuminți dintre ei vor găsi ghetuțele pline cu daruri.

De sărbătoarea Sfântului Nicolae, prăznuit pe 6 decembrie, se leagă o mulțime de tradiții și superstiții.

Se spune că în această zi, credincioșilor le sunt interzise anumite lucruri, iar cei care nu țin cont de acest lucru pot avea parte de ghinion.
De Sfântul Nicolae sunt interzise activitățile casnice, nu se spală rufe și nici nu se face curățenie. Această sărbătoare este marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox, astfel că este nevoie ca toți credincioșii să o respecte așa cum se cuvine.

Se spune că cei care spală rufe pe 6 decembrie vor avea parte de ghinion tot anul.
Pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, oamenilor le este interzis să se certe. Se crede că cei care vor face acest lucru vor avea parte de un an cu supărări și dezamăgiri. În plus, pentru a fi feriți de rele, cei care s-au certat cu anumite persoane în timpul anului ar trebui să profite de această zi pentru a face primul pas spre împăcare.

De Sfântul Nicolae se spune că este bine ca toți credincioșii să dea câte ceva de pomană. Este interzis ca oamenii să îi refuze pe cei sărmani, iar cei care nu respectă acest lucru pot atrage paguba în viața lor.

În ziua de Sfântul Nicolae se spune că nimeni nu ar trebui să doarmă. Cei mai somnoroși și care vor încăla această regulă riscă să fie obosiți întregul an.

Pe lângă lucrurile care sunt interzise de Sfântul Nicolae, se spune că există și câteva lucruri pe care orice credincios trebuie să le facă pe 6 decembrie pentru a avea parte de sănătate, fericire și belșug. O tradiție veche spune că la prima oră a dimineții, credincioșii ar trebui să ofere unei persoane sărmane ceva de mâncare. Se spune că cei care vor face acest lucru vor avea parte de noroc în anul ce vine.

Pe 6 decembrie se dau de pomană pachete cu alimente de post, fructe și dulciuri pentru sufletul celor adormiți. În această zi este bine ca toți credincioșii să meargă la biserică și să se roage la Sfântul Nicolae. De Sfântul Nicolae, creștinii ortodocși au dezlegare la pește, astfel că, în această zi, pot consuma și da de pomană inclusiv pește și preparate din pește.

Lasă un comentariu