Ce efecte are asupra organismului consumul de bere în fiecare seară

eduard

Consumul de băuturi alcoolice la nivel mondial a crescut în pandemie, iar berea se situează la loc de frunte. Potrivit unor studii recente, multe persoane obișnuiesc să bea bere în fiecare seară ceea ce, spun dieteticienii, poate avea un impact negativ asupra corpului și a sănătății în general.

Efectele consumului de bere nu se văd de la început însă, dacă devine un obicei zilnic, atunci lucrurile se schimbă radical. În timp ce consumul de bere în fiecare zi vă poate relaxa în momentele dificile, există unele dezavantaje semnificative, inclusiv creșterea în greutate, somnul slab, inflamația gastrointestinală și alte probleme.Ce înseamnă un consum moderat de bere

Ghidul dietetic al SUA pentru americani 2020-2025 recomandă ca, dacă se consumă alcool, acesta să fie consumat cu „moderație. Când vine vorba de consumul de alcool, oamenii au adesea idei diferite despre moderație, așa că, dacă vorbim despre o bere de 350 ml, asta înseamnă una sau mai puțin pe zi pentru femei și două sau mai puțin pe zi pentru bărbați.

În primul rând, caloriile din bere pot varia de la doar 60 până la 240 de calorii pe 350 ml. Acesta, bineînțeles, poate fi un obicei nevinovat la început. Dar poate duce la creșterea în greutate, mai ales dacă berea ta se bucură de compania gustărilor, a explicat, pentru eatthis.com, Elizabeth Huggins, dietetician înregistrat și nutriționist la Hilton Head Health.

Ce efect are asupra organismului consumul de bere în fiecare seară?

Pe lângă faptul că este un răsfăț extrem de caloric, un alt efect secundar al consumului de bere în fiecare seară este letargia: „S-ar putea să te relaxeze atât de bine încât să nu te ridici de pe canapea pentru a face acea plimbare pe care ai spus că o vei face. Nu există nicio îndoială că hotărârea se dizolvă în alcool!”.

La rândul său, nutriționistul Katie Boyd spune că consumul regulat de bere provoacă balonare și poate irita tractul digestive: „Consumul de bere poate face ca stomacul tău să producă mai mult acid decât de obicei, ceea ce se poate transforma într-o inflamație a mucoasei intestinale. Acest lucru poate avea efecte secundare pe termen lung, cum ar fi gastrita. Nu degeaba i se spune „burta de bere”.

Impact asupra somnului

Alcoolul este, de asemenea, cunoscut pentru că are un impact negativ asupra ciclului natural de somn.

„Cu cât bei mai mult și cu cât te apropii mai mult de ora de culcare, cu atât este mai probabil să experimentezi o scădere a calității somnului. Alcoolul din bere determină secreția de acid gastric și ar putea crește șansele de a suferi de arsuri la stomac sau reflux gastroesofagian, care, pe lângă faptul că sunt neplăcute, pot avea un impact negativ asupra somnului. Deși consumul câtorva beri vă poate face să credeți că dormiți bine, este vorba de un somn de proastă calitate, care este mai puțin odihnitor. Putem fi cu toții de acord că un somn slab interferează cu funcționarea mentală și cu nivelul nostru de energie a doua zi”, a adăugat Huggins.

Boyd este de acord: „Băutul prea mult de bere poate provoca întreruperea somnului, deoarece provoacă o creștere a insulinei în mijlocul nopții dacă este băută mai târziu în timpul zilei, determinându-vă astfel să vă treziți. Dimineața, sfârșești prin a te simți amețit și nu te simți optim pentru restul zilei”.

Există un beneficiu al consumului de bere

Care este singura parte bună a faptului că bei o bere în fiecare seară? Răspunsul vine de la Boyd: „Berea este prezentată ca fiind mai hrănitoare decât majoritatea celorlalte băuturi alcoolice datorită hameiului și orzului care sunt folosite în procesul de creare și de fermentare. De asemenea, berea este relativ bogată în vitamina B, antioxidanți și siliciu care pot întări și construi oase mai puternice. În plus, este posibil să contribuiți la susținerea unui producător local de bere dacă cumpărați lăzi din marfa lor. Dar, asta cu siguranță nu compensează toate aspectele negative ale consumului de bere în fiecare seară”.

Antrenorul de fitness Corey Calliet recomandă apa: „Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le puteți face pentru a îmbunătăți vitalitatea organismului, în afară de menținerea organismului în stare de funcționare, este să vă luați aportul recomandat de apă. Aceasta ajută la procesele de recuperare, detoxifiere și eliminare a organisului. Consumul de apă, nu de bere, în mod constant pe parcursul zilei poate, de asemenea, să limiteze poftele și să vă împiedice să mâncați calorii în exces”.

Lasă un comentariu