Ce cadouri de Crăciun face Regina Angliei. Suverana are 550 de angajați

0

De Crăciun, Regina Elisabeta a II-a pregătește cadouri pentru toți cei 550 de angajați de la palat. Suverana în vârstă de 95 de ani este foarte implicată când vine vorba despre respectarea acestei tradiții. Fiecare persoană de la palat primește de Crăciun un dar special din partea Reginei.

Ce cadouri de Crăciun face Regina Angliei

În fiecare an, înainte de Crăciun, Regina Angliei se preocupă ca fiecare om din personalul ei de la palat să primească câte o budincă. Tradiția este respectată fără excepție, de câțiva ani, de când Regina comandă câte 100 de budinci pentru Crăciun. Angajații mai vechi primesc și câte un voucher.

În cadrul Familiei Regala Britanice, cadourile de Crăciun reprezintă un prilej pentru a-și da frâu liber imaginației. Membrii familiei își oferă reciproc daruri amuzante, care îi binedispus atât pe cei mici, cât și pe cei mari.

Din cauza restricțiilor, anul acesta, programul de Crăciun va fi diferit de alți ani. Se renunță la prânzul tradițional cu toate rudele familiei regale, iar Regina va petrece, pentru al doilea an consecutiv, Crăciunul la Castelul Windsor.

Iată ce a declarat fostul bucătar bucătar al Reginei pentru revista HELLO! Online despre trandiționalul prânz de la palat:

A fost aceeași masă în fiecare an. De fapt, sunt plictisitori când vine vorba de festivități. Nu făceau preparate spectaculoase, doar curcani tradiționali. Am făcut trei curcani pentru Regina și familia ei în sala de mese regală. Unul pentru creșa copiilor și apoi mai mulți pentru cei aproximativ 100 de angajați, așa că toată lumea a avut un prânz de Crăciun, a spus Darren McGrady.

Regina petrece primul Crăciun fără prințul Philip

Este primul Crăciun pe care Regina Angliei îl petrece fără prințul Philip, cel care i-a fost partener de viață timp de 73 de ani. Cei doi s-au îndrăgostit când majestatea sa avea 13 ani. Povestea lor de dragoste pare desprinsă din filme, dar este cât se poate de reală, ei având cel mai lung mariaj din istoria monarhiei britanice.

Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, a murit pe 9 aprilie, la 99 de ani, după câteva luni de spitalizare. Anul acesta este primul Crăciun pe care Regina îl petrece fără soțul ei. Suverana va fi alături de strănepoții ei.