Ce a pățit Mihaela, o româncă din Italia, în timp ce se întorcea noaptea acasă, cu autobuzul: „Erau doi băieți”

eduard

Nu de puține ori viața conaționalilor plecați la muncă în străinătate este pusă în pericol și fiecare ajunge să se întrebe dacă merită, într-adevăr, asumat acest risc. A pățit-o și Mihaela Marian, la Roma, pe când se întorcea noaptea acasă, cu autobuzul.

Ea a fost atacată de doi tineri, unul chiar amenințând-o cu cuțitul.

Ce reacție a putut avea șoferul de autobuz
Incidentul, de o gravitate deosebite, s-a petrecut în noaptea de joi, 3 august 2023, în capitala Roma.

Mihaela Marian, o româncă din Italia în vârstă de 26 de ani, foarte cunoscută pe platforma TikTok, a fost agresată de „doi băieți” în timp ce se întorcea acasă cu mijloacele de transport în comun.

Incidentul a avut loc în jurul orei 1 noaptea, pe linia 409, operată de compania Atac.

Ea a povestit pentru fanpage.it ce s-a întâmplat și cum șoferul autobuzului nu a vrut să intervină în niciun fel, refuzând să dea și un simplu telefon la 112.

„Am urcat în autobuz și m-am așezat lângă șofer. Erau doar doi băieți (pasageri în mijlocul de transport – n.r.). Când autobuzul a pornit, m-au abordat și m-au înconjurat. Unul dintre ei s-a apropiat de mine și a îndreptat un cuțit mic spre abdomen”, a povestit românca.

În acel moment, Mihaela s-a ridicat de pe scaun și, apropiindu-se de cabina șoferului, i-a bătut acestuia în geam, solicitându cerându-i să o lase să stea lângă el. Reacția bărbatului?

„Inițial, șoferul nu a răspuns deloc, așa că băieții au început să mă împingă, să mă tragă de păr, de brațe și de gulerul cămășii. La un moment dat, șoferul a ridicat ochii spre cer și mi-a spus că nu vrea să fie implicat și a continuat să conducă”.

Cumva, ea a reușit să sune la Poliție, dar până să primească ajutor a observat pe stradă un grup de muncitori de la salubritate și s-a gândit că le-ar putea cere lor ajutorul.

„Am strigat la șofer cerând să cobor din autobuz în afara stației; odată ajunsă pe trotuar, am alergat spre acei oameni, fiind vizibil șocată.

Au fost foarte amabili și atenți, m-au condus acasă oferindu-mi apă, liniștindu-mă și asigurându-se că sunt în siguranță. Eram terorizată, convinsă că mă vor înjunghia.

Agresiunile, din păcate, se întâmplă. Ceea ce face diferența este cine ne este alături când acestea au loc.

Șoferul făcea un serviciu public, era un bărbat în jurul vârstei de 50 de ani, solid, care, după înfățișare, ar fi putut fi chiar bodyguard la club. Nu pot să cred că a fost intimidat de doi băiețași. Dacă ar fi vrut, ar fi putut să-i determine să coboare. Aș fi putut fi fiica lui. Mă întreb dacă, odată ajuns acasă, și-a dat seama cum comportamentul său m-a pus în pericol, dacă s-a întrebat ce s-a întâmplat cu mine, dar nu cred…”, a mai precizat Mihaela.

Lasă un comentariu