Ce a mâncat Elena Udrea, de Crăciun, în închisoare. Meniul a costat doar 5,50 lei

eduard

Elena Udrea (50 de ani) își petrece sărbătorile de iarnă în spatele gratiilor. Fosta blondă de la Cotroceni se află la Penitenciarul Târgșor, în spatele gratiilor ajungând în iunie 2022, după ce a fost readusă în țară (extrădarea din Bulgaria). Deținuții primesc un meniu special, în prima zi de Crăciun. Meniul pentru fiecare persoană lipsită de libertate costă 5,50 lei. Vezi mai jos detaliile.

Elena Udrea se află în spatele gratiilor. În vârstă de 50 de ani, fosta blondă de la Cotroceni se află departe de familia ei, după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministrul se află în Penitenciarul Târgșor.

Fiecare deținut va avea un meniu special, în prima zi de Crăciun. ANP – Administrația Națională a Penitenciarelor, care se află sub conducerea Ministerului Justiției, a stabilit ce alimente vor primi persoanele private de libertate, în zi de sărbătoare.

Pentru deținuți, norma de hrană (obișnuită) este între 2,96 și 3,11 lei pe zi, exclusiv TVA. Însă, pentru ziua de 25 decembrie, prima zi de Crăciun, persoanele private de libertate vor primi un meniu de 5,50 lei pe zi. Se va oferi un meniu în funcție de religie sau regimul alimentar. Vă prezentăm datele transmise de ANP, conform Gândul.ro.

Ce va primi Elena Udrea în închisoare?
Printre persoanele private de libertate se află și Elena Udrea. Alături de ceilalți deținuți din penitenciarele din țară, vor primi un meniu special, cu ocazia zilei de 25 decembrie.

Alimentele pentru micul dejun sunt:

Ceai;
Pâine;
Brânză;
Pate de porc/pasăre;
Tobă.
Alimentele pentru prânz sunt:

Felul I: Ciorbă de porc / pui / vită (în funcție de regim alimentar și religie);
Felul II: Sarmale / Varză „à la Cluj”;
Cozonac;
Apă minerală.
Alimentele pentru cină sunt:

Piure de cartofi;
Friptură de porc / pui (la cuptor);
Salată;
Fructe.
De altfel, meniul prezentat anterior este unul orientativ. Poate suferi modificări, în funcție de stocurile existente, disponibilități sau de contractele pe care le au unitățile.

„Unitățile penitenciare au posibilitatea modificării/înlocuirii produselor menționate, în funcție de disponibilitățile și stocurile existente sau de contracte încheiate la nivel de unitate penitenciară, cu încadrarea între baremurile calorice și valorile financiare minime și maxime ale normelor de hrană”, a transmis subcomisar de poliție penitenciară Ionela Chițan, șef Serviciu Cabinet la ANP, pentru Gândul.

Cât despre persoanele care se află în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică, se va oferi un plan alimentar diferit, în funcție de religie, tradiție și obiceiuri. De exemplu, conform IGI – Inspectoratul General pentru Imigrări, mulți dintre străini sunt de religie musulmană. Nu vor consuma produse sau carne de porc. Pe de altă parte, cetățenii indieni nu vor consuma carne de vită.

Lasă un comentariu