CCR a respins cererea AUR. Ludovic Orban rămâne președintele Camerei Deputaților

0

Judecătorii CCR au respins, joi, sesizarea AUR, privind alegerea lui Ludovic Orban în funcția de președinte al Camerei Deputaților.

„În ședința din data de 14 ianuarie 2021, Curtea Constituțională a examinat, în cadrul controlului constituționalității hotărârilor Parlamentului, sesizarea de neconstituționalitate a Hotărârii Camerei Deputaților nr.71/2020 pentru alegerea Președintelui Camerei Deputaților, obiecție formulată de Grupul parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor. În urma deliberărilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca inadmisibilă”, transmite CCR.

Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie
„Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Curtea Constituțională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, anunță Curtea Constituțională.

AUR spune că hotărârea Camerei Deputaților ar fi neconstituțională
AUR considera că hotărârea Camerei Deputaților ar fi neconstituțională pentru că președintele de ședință suspendase lucrările în ziua validării Camerei, astfel că votul dat de către deputați ulterior nu ar fi fost dat cu respectarea condițiilor legale.