Caz ireal la Maternitatea Ploiești! Două eleve de doar 13 ani au devenit mame: “Mi-au spus că s-au îndrăgostit și…”

eduard

Caz ireal la Maternitatea Ploiești! Două eleve de doar 13 ani au devenit mame. Sunt cele mai tinere persoane care au adus pe lume copii la maternitatea din județul Prahova.

De la începutul anului 2023, la maternitatea din Ploiești au născut 100 de mame minore, iar cele mai mici din ele au doar 13 ani.

De cele mai multe ori, copilele provin din mediul rural și nu au acces la educație, fiind analfabete. O parte dintre proaspetele mămici pleacă acasă cu nou-născuții, dar sunt și fete care îi abandonează în spital.

„Se îndrăgostesc”, este răspunsul pe care mamele minore îl dau asistenților sociali de la Maternitatea Ploiești, în momentul în care sunt întrebate „ce a fost în capul lor”, ne spune Luminița Leonte, asistent social. „Mai sunt și cele care la 14,15 sau 16 ani îmi zic că au vrut să aibă un copil.

Partenerii lor sunt, de obicei, majori. Unii recunosc bebelușii, în dreptul altor nou născuți, trecem, însă, la tată, un X”.

Caz ireal la Maternitatea Ploiești! Două eleve de doar 13 ani au devenit mame: „Mi-au spus că s-au îndrăgostit și…”
„Unele sunt analfabete, pun degetul la semnătură”
Două dintre copilele cu copii au doar 13 ani. Restul, până la o sută, câte au născut de la începutul acestui an la Ploiești, ar fi trebuit să fie azi clasa a VII-a, a VIII-a sau să intre la liceu.

„Ar fi trebuit, însă, abandonează școala. Unele au două, trei clase. Altele sunt analfabete, pun degetul la semnătură. Sunt care vin și nasc și nici măcar nu au acte.

Provin din familii în care părinții, de exemplu, au stat prin centre de plasament și atunci aceste copile nu au niciun reper în viață.

Nu știu ce sunt acelea metode contraceptive, ne trezim cu ele gravide. Vin să nască și atâta tot”, ne-a mai mărturisit Luminița Leonte, asistent social la Maternitatea din Ploiești, citat de Observatorul Prahovean.

Lasă un comentariu