Cauza incredibilă a incendiului de la Ferma Dacilor? „S-a certat cu soția și apoi a pus foc”. Mărturia unui apropiat al patronului

eduard

Detalii ireale au ieșit la suprafață, după incendiul violent de la Ferma Dacilor din satul Tohani, județul Prahova. Până la această oră, 6 persoane au fost găsite carbonizate, iar alte 2 sunt date dispărute. Acestea s-ar fi aflat la mansarda unității de cazare. Turiștii cazați la parter s-au autoevacuat. La câteva ore de la incendiul care a mistuit toată construcția din lemn, s-a aflat că focul ar fi fost pus intenționat. Această declarație aparține unui apropiat al patronului pensiunii. Potrivit datelor, un cetățean și-a bătut soția, apoi ar fi pus focul în bucătărie. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Tragedie în a doua zi de Crăciun, 26 decembrie 2023. În jurul orei 05:45, un apel către 112 a fost efectuat, raportând un incendiu la Ferma Dacilor din satul Tohani, județul Prahova. La momentul respectiv, autoritățile au declarat că 22 de persoane se aflau în pensiune, apoi alte surse au transmis că ar fi fost 26 de turiști. Șase dintre persoanele cazate la unitate au fost găsite carbonizate, iar alte două sunt date dispărute. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Ipoteza luată în calcul de criminaliști: Focul ar fi fost pus intenționat, la Ferma Dacilor
La câteva ore distanță de la apelul 112, detalii ireale ies la suprafață. Un apropiat al patronului unității de cazare a susținut că ar fi avut loc un scandal uriaș. Mai cu seamă, un bărbat și-ar fi bătut soția, apoi ar fi pus focul în bucătărie. La ora la care Ferma Dacilor a luat foc, turiștii dormeau. La fața locului au intervenit zeci de pompieri, pentru a stinge flăcările. Au fost găsite șase trupuri carbonizate, iar alte două persoane sunt date dispărute. Oamenii legii au deschis dosar pentru ucidere din culpă, iar criminaliștii de la București, patru la număr, fac cercetări.

„Eu, când am venit aici, am înțeles că un cetățean și-a bătut soția, a făcut un scandal monstru și probabil că cineva i-a zis să părăsească incinta… A umplut-o de sânge pe soție. Și el, de nervi, s-a apucat… S-a făcut că se duce, s-a liniștit și, între timp, în bucătărie, undeva acolo, a pus foc. A plecat, ei dormeau… că s-a întâmplat încoace, spre 5 dimineața. Toată lumea dormea”, a declarat apropiatul patronului, potrivit Antena 3 CNN.

Unitatea de cazare, fără autorizație de securitate la incendiu
Autoritățile au transmis informații legate de unitatea de cazare Ferma Dacilor. Iată ce a comunicat ISU Prahova.

„Pentru obiectivul vizat a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate 6 avertismente. La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu”, a transmis ISU Prahova.

Numele lui Cornel Dinicu nu apare, oficial, în actele oficiale ale unității de cazare. Apar doi asociați. În 2020, a avut un profit de 1,2 milioane de lei și erau 6 salariați. În 2021, profitul a fost de 1,6 milioane de lei. În 2022, peste 2 milioane de lei a fost profitul, cu un număr de 11 salariați. Bărbatul declarase că, din 2022, a început să cumpere bucată cu bucată din terenul unde se află unitatea.

Lasă un comentariu