Catedrala Patriarhală anunță programul slujbelor de Anul Nou. Ce trebuie să știe enoriașii

0

Mai este puțin și intrăm în noul an. Speranța fiecăruia dintre noi este ca 2022 să aducă mai mult bine, mai multă sănătate și bucurii decât anul care ia sfârșit. Cu câteva zile înainte de Revelion, Biroul de Presă al Patriarhiei Române a anunțat programul slujbelor ce vor fi săvârșite la Catedrala Patriarhală cu prilejul Anului Nou.

Programul slujbelor de Anul Nou la Catedrala Patriarhală

Iată care sunt cele mai importante precizări de care trebuie să țină cont enoriașii! În primul rând, credinicioșii vor putea participa la slujbele de Anul Nou atât în curtea Catedralei, cât și în interiorul lăcașului de cult, unde vor fi amplasate scaune pentru respectarea măsurilor de distanțare fizică.

Program slujbe Catedrala Patriarhală vineri, 31 decembrie 2021

Între orele 16:00 – 18:00, va fi oficiată Slujba Vecerniei

Între orele 23:30 – 00:30, va fi oficiată Slujba trecerii dintre ani de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Program slujbe Catedrala Patriarhală sâmbătă, 1 ianuarie 2022

Între orele 09:30 – 12:30 va fi săvârșită Sfânta Liturghie arhierească, în interiorul Catedralei Patriarhale, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Trebuie să știți că la finalul Sfintei Liturghii, după slujba de Te Deum, va avea loc proclamarea anului 2022 în Patriarhia Română ca Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț.

Măsuri pe care trebuie să le respecte credincioșii la slujbele de început de an

Biroul de Presă al Patriarhiei Române a transmis care sunt măsurile pe care trebuie să le respecte enoriașii care vin la slujbele de început de an.

În primul rând ei trebuie să știe că în interiorul lăcașului de cult va fi permis accesul a 70 de persoane. Credincioșii vor putea participa la slujbe și din curtea Catedralei Patriarhale unde vor fi amplasate scaune.

Accesul la slujbele din interiorul Catedralei Patriarhale nu este condiționat de certificatul verde.