Castraveți în saramură cu apă rece. Cea mai rapidă rețetă

eduard

Iată o rețetă simplă și delicioasă de castraveți murați cu apă rece și sare, fără utilizarea de oțet sau aditivi:

Ingrediente:

Castraveți proaspeți (preferabil de mărime medie, astfel încât să fie mai ușor să-i murați)
Apă filtrată (suficientă pentru a acoperi castraveții în borcan)
Sare (preferabil sare fără adaos de iod sau alte aditivi)

Instrucțiuni:

Spălați bine castraveții sub jet de apă rece pentru a îndepărta orice murdărie sau reziduuri.

Tăiați ambele capete ale castraveților și puteți alege să îi tăiați în bucăți mai mici sau să-i păstrați întregi, în funcție de preferințe.

Pregătiți un borcan de murături curat și sterilizat. Puteți folosi mai multe borcane, în funcție de cantitatea de castraveți.

Puneți castraveții în borcan și umpleți-l până aproape de margine, lăsând suficient spațiu pentru a adăuga sarea și apa.

Te-ar putea interesa și:
Adăugați sarea în apă filtrată și amestecați bine până când sarea se dizolvă complet. Cantitatea de sare necesară depinde de gusturile personale și de cantitatea de apă, dar o regulă generală este de aproximativ 2 linguri de sare la 1 litru de apă. Dacă doriți, puteți adăuga câțiva căței de usturoi și câteva boabe de piper pentru a adăuga un plus de arome.

Turnați apa cu sare peste castraveți, astfel încât să fie complet acoperiți.

Puneți capacul borcanului și strângeți-l bine.

Lăsați borcanul într-un loc răcoros și întunecat, cum ar fi o cămară sau un dulap, pentru a fermenta timp de aproximativ 3-5 zile. În acest timp, castraveții vor deveni ușor mai moi și vor capăta gustul tipic al murăturilor.

După perioada de fermentare dorită, transferați borcanul la frigider pentru a-i păstra proaspeți și pentru a opri procesul de fermentare.

Acum aveți castraveți murati delicioși și sănătoși, pregătiți doar cu apă rece și sare. Aceștia vor fi o gustare minunată și o adiție excelentă pentru sandwich-uri sau mesele principale. Asigurați-vă că păstrați borcanul în frigider după ce ați deschis-o pentru a-i menține prospețimea cât mai mult timp posibil. Poftă bună!

Lasă un comentariu