Cărți pentru copii de 2 ani: De ce este bine să le citim copiilor chiar și atunci când sunt foarte mici?

Whitepress

Cititul este o activitate plăcută și benefică pentru cei mici încă de la vârste fragede. Citindu-le regulat copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 2 ani, le stimulezi dezvoltarea cognitivă, emoțională și limbajul. Iată, mai jos, de ce este important ca cei mici să intre în contact cu cărțile chiar și de la vârste atât de fragede.

Dezvoltarea vocabularului și a abilităților de comunicare


Cărțile pentru copii de 2 ani conțin texte simple și repetitive care îi ajută pe cei mici să învețe cuvinte și expresii noi. Citindu-le cu voce tare și discutând cu ei despre poveste și imagini, îi încurajezi să comunice și să exerseze vorbirea. Alege cărți cu substantive uzuale din mediul înconjurător al copilului (animale, jucării, obiecte casnice) și verbe de acțiune. Colecțiile online precum cele de la Univers Enciclopedic abundă în carti pentru copii 1-2 ani potrivite pentru îmbogățirea vocabularului.

Stimularea imaginației și a creativității


Poveștile, personajele și ilustrațiile captivante din cărțile pentru copii mici dau aripi imaginației. Lectura îi transportă pe cei mici în lumi noi și le stârnește curiozitatea și creativitatea. Alege carti copii 2 ani cu ilustrații atractive, culori vii și povești cu final fericit pentru a-i inspira și a le stimula fantezia.

Creează momente speciale de conectare


Timpul petrecut împreună cu copilul tău citind reprezintă clipe prețioase de apropiere și afecțiune. Prin lectură, îi oferi complet celui mic atenția ta, creând, astfel, o legătură specială. Aceste momente vă relaxează și vă apropie, stabilind un ritual plăcut încă de la o vârstă fragedă.

Cultivă dragostea pentru citit și cărți


Copiii care cresc înconjurați de cărți și sunt obișnuiți cu lectura zilnică au șanse mai mari să devină adulți pasionați de citit. Oferindu-i celui mic cărți atractive și citindu-i cu plăcere dezvolți o atitudine pozitivă și entuziastă față de lectură. Încurajează-l să exploreze și să interacționeze cu cărțile disponibile pe Univers Enciclopedic pentru a-și forma obiceiul și apetitul pentru citit.


Cititul este, așadar, un dar neprețuit pe care i-l poți oferi copilului tău încă din primii ani de viață. Clădește-i încet, dar sigur, dragostea pentru citit, un vocabular bogat, o imaginație fără limite și abilitățile de comunicare prin intermediul cărților și timpului special petrecut împreună cu ele. 

Lasă un comentariu