Carmen Iohannis, apariţie neaşteptată în minivacanţa de 1 Decembrie. Unde a fost văzută Prima Doamnă

eduard

Abia întoarsă din turneul african, Carmen Iohannis a avut o apariție neașteptată în minivacanța de 1 Decembrie. Unde a fost văzută Prima Doamnă, care a ales să nu petreacă Ziua Națională a României în Capitală.

Unde a fost văzută Carmen Iohannis în minivacanţa de 1 Decembrie
Finalul anului 2023 a adus experiențe inedite pentru cuplul prezidențial. În timpul turneului African, ce a cuprins vizite oficiale în state precum Kenya, Tanzania, Zanzibar, Cabo Verde și Senegal, Klaus și Carmen Iohannis au fost protagoniștii unor scene memorabile, precum dansul special pregătit de un grup de tinere sau ceremonia inedită de primire în Zanzibar, unde mai mulți tineri au s-au aruncat în apă ținând în brațe portretele lor.

Imediat după revenirea în țară, Carmen Iohannis s-a întors la catedră, pentru a le fi alături elevilor săi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Profesoară dedicată, Prima Doamnă obișnuiește destul de des să le ofere acestora experiențe inedite, în afara sălilor de clasă. S-a întâmplat și în minivacanța de 1 Decembrie.

Românii au putut observa că Prima Doamnă nu a fost prezentă alături de Klaus Iohannis la parada militară organizată în București. Carmen Iohannis a ales să dedice zilele libere oferite de stat elevilor săi, cu care a participat la o expoziție organizată la Muzeul Brukental din Sibiu, ce se află la o distanță destul de mică de liceul la care predă.

Prima Doamnă, apariție neașteptată
Vernisajul, numit „Fenomenul Pitești. Adevărata față a comunismului în România”, cuprinde obiecte originale din sistemul penitenciar comunist – mobilier de celulă, zeghe (uniforma deținuților) -, dar și fișe matricole penale, cărți poștale trimise de deținuții politic familiilor și fotografii inedite – mărturii ale represiunii din penitenciarul Pitești.

„Expoziția Fenomenul Piteşti – Expoziție itinerantă s-a bucurat de o mare prezență a elevilor și profesorilor de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Colegiul Tehnic Avram Iancu din Sibiu.

Alături de elevii de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu s-a aflat și doamna prof. Carmen Iohannis care a discutat cu dl. Sergiu Rizescu, Maria Axinte inițiatoarea Memorialul Închisoarea Pitești, Andreea Corca, muzeograf al Muzeului de Istorie Casa Altemberger și Alexandru Chituță managerul Muzeului Naţional Brukenthal.

Le mulțumim!”, au transmis reprezentanții muzeului.

Pentru ieșirea cu elevii săi, soția lui Klaus Iohannis a optat pentru o ținută relaxată, însă unii ar putea să spună că a făcut o alăturare nefericită, accesorizând o haină de iarnă groasă, din fâș bej cu o pereche de mocasini din piele întoarsă, în aceeași culoare.

Ce i-au transmis românii
Cu toate că nu a fost prezentă la ceremoniile de 1 Decembrie din Capitală, Carmen Iohannis a marcat momentul în mediul online. Soția președintelui a postat un mesaj scurt: „La mulți ani, Românie!”. Urarea a strâns câteva sute de reacții. În timp ce unii au felicitat-o pentru gest, alții au criticat-o, probabil și pentru absența de la parada militară din Capitală.

„….vei rămâne în istorie…ca o profitoare…la multi ani!!!!!!… Romania …doar românilor…”, „Carmen Iohannis La multi ani sanatosi ,doamna profesor!”, „La mulți ani, multimilenara Românie! La mulți ani, stimată Doamnă!”, „Dar rușine nu va este? Ist Ihnen nicht peinlich?”, „La mulți ani sănătoși primei doamne a României Carmen Iohannis” – sunt doar câteva dintre mesajele trimise de internauți.

În minivacanța de 1 Decembrie, Prima Doamnă l-ar fi însoțit pe Klaus Iohannis în Dubai, la Summitul Global privind Acțiunea Climatică din cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28).

Lasă un comentariu