Care sunt bolile cronice incluse în pentru etapa a II-a de vaccinare anti – Covid

0

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat că autoritățile au definitivat lista cu bolile cronice în funcție de care se va realiza vaccinarea în etapa a II-a.

Valeriu Gheorghiță a declarat că lista va fi făcută publică la începutul acestei săptămânii și este în acord cu OMS și s-a stabilit și după consultarea listelor aprobate în alte state europene.

Lista bolilor cronice pentru etapa a II-a de vaccinare anti-COVID-19
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 a declarat că bolile cronice cardiovasculare, diabetul zaharat, afecţiunile neurologice precum sindromul Down, obezitatea, afecţiunile cronice renale, pulmonare, imunodepresia, infecția cu HIV și SIDA, sunt o parte dintre bolile incluse pe listă.

În prima etapă a campaniei de vaccinare au fost vizați angajații din spitale.

Oficialii estimează că etapa doua a campaniei de vaccinare poate să înceapă din a doua jumătate a lunii ianuarie și va viza persoanele cu vârsta peste 65 de ani, angajați din sistemul de învățământ, persoanele cu anumite boli cronice, precum și angajați din activități esențiale ale statului.

În ceea ce priveşte etapa a treia de vaccinare, în care se va putea vaccina oricine, estimarea oficialilor este că va începe în aprilie. Pentru cei care nu se pot deplasa, se vor constitui echipe mobile de vaccinare.

Sursa foto: Facebook