Care au fost ultimele cuvinte ale tânărului Marius, ucis în explozia de la Călimăneşti, către tatăl său. Familiile, în stare de şoc

eduard

Explozia de la Călimăneşti a lăsat în urmă rude îndurerate şi destine frânte. Marius Chiriac, un tânăr de 29 de ani, din comuna Cîrligele, județul Vrancea, este printre cei patru muncitori care au murit în urma exploziei de la Călimănești (Vrancea).

Bărbatul abia se căsătorise și aștepta un copil, soția lui fiind însărcinată.

Tatăl a aflat de la ştiri
Tatăl lui Marius Chiriac a flat despre explozia de la Călimăneşti de la ştiri. În localitatea Cîrligele din Vrancea, familia și vecinii sunt în stare de șoc.

”Am stat puțin de vorbă cu el. A zis că ne auzim… Astea au fost ultimele cuvinte și nu ne-am mai auzit… L-am sunat și nu îi suna telefonul. Imediat am intrat în panică, am încercat pe toate căile… Confirmarea am primit-o când au venit politiștii”, a spus tatăl tânărului decedat.

Victima lucra pe un utilaj pe șantierul Autostrăzii Moldova atunci când a fost surprins de suflul exploziei. Soția bărbatului este educatoare la grădinița din comuna Cârligele (Vrancea), iar acum este devastată de vestea morții soțului ei.

”Este o mare tragedie pentru localitatea noastră, localitatea Cîrligele din Vrancea. O familie tânără… Acum două săptămâni și jumătate, pe 2 septembrie, când el împlinea 30 de ani, i-am cununat civil, iar acum suntem cu toții îndoliați și îndurerați pentru că Marius Chiriac a plecat dintre noi prea tânăr”, spune primarul localității.

Ce a transmis Transgaz
Patru oameni au murit și alți cinci sunt răniți, în urma exploziei devastatoare care s-a produs joi dimineața, în localitatea Călimănești din județul Vrancea. Cu toții erau salariați ai UMB, deținut de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Identificarea celor patru persoane care au decedat a fost dificilă, pentru că trupurile lor erau de nerecunoscut. Anchetatorii au folosit actele firmei, pentru a vedea pontajele şi așa au ajuns să afle cine sunt cei care au murit.

Transgaz a avut prima reacție după explozia care a avut loc la Călimănești. Potrivit Transgaz, constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile avizului de amplasament.

„În noaptea de 21 septembrie 2023, în județul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Șendreni-Onești, în zona localității Călimănești, la kilometrul 93+328 față de SCV Șendreni, respectiv kilometrul 52+174 față de NT Onești s-a produs un incident tehnic major cu foc, în timpul execuției lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focșani -Bacău).

Menționăm faptul că, constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea „Autostrada Focșani -Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea”, a precizat Transgaz.

Lasă un comentariu