Capitala intră în scenariul roșu. Rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori: ce se întâmplă cu școlile

0

Rata de infectare din București a explodat, iar Capitala se pregătește pentru intrarea în scenariul roșu, potrivit unor surse citate de presa centrală. Datele prezentate de Institutul Național de Sănătate Publică arată cifre explozive pentru Capitală, dar decizia va fi luată la nivelul Prefecturii Capitalei, unde are loc chiar acum o ședință de urgență.
Un raport al Institutului Național de Sănătate publică arată că rata de infectare a sărit de 3 la mia de locuitori în Capitală. În aceste condiții, Bucureștiul ar putea intra în scenariul roșu, informează Digi 24.

Intrarea în scenariul roșu în Capitală ar putea să însemne trecerea tuturor instituțiilor de învățământ în regim online și adoptarea altor măsuri restrictive. Chiar în aceste momente are loc o ședință a Comitetului municipal de urgență, la care participă și ministrul Educației, Monica Anisie.

La ședința de la Prefectura București participă la această oră ministrul Educației, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) și inspectorii școlari de sectoare. De la ora 16, are loc și o ședință de urgență la Guvern, la care participă, între alții ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și ministrul de Interne, Marcel Vela.

Incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la mia de locuitori în București, conform Ziare.com.
Potrivit INSP, în săptămâna 5-11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj. 27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Prahova, Albă, Arad și Olt.
Datele INSP, diferite de cele al Grupului de Comunicare Strategică (GCS)
Datele furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) în buletinele zilnice arată altă situație decât cea prezentată în buletinul INSP. Luni, Bucureștiul apărea cu o rată de incidență de 2,66.

În raportul săptămânal al INSP privind evoluția epidemiei pentru datele raportate până la 11 octombrie, Bucureștiul apare cu rata de incidență la 100.000 de locuitori în 14 zile de 311, adică 3,1 la o mie de locuitori.

Ce date a prezentat GCS luni, 12 octombrie:

Județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5 sunt următoarele:

București – 2,66
Alba – 2,35
Vâlcea -2,32
Iași – 1,96
Bacău – 1,99
Neamț – 1,91
Teleorman – 1,74
Sălaj – 1,80
Sibiu – 1,73
Caraș-Severin – 1,64
Cluj – 1,66
Brașov – 1,55
Timiș – 1,56
Vaslui – 1,57
Ilfov – 1,50