Când vor fi plătite pensiile în ianuarie 2022. Poșta Română a făcut anunțul

0

Se anunță mici întârzieri la plata pensiilor în luna ianuarie 2022. Poșta Română anunță că în prima lună din noul an, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile. Reamintim faptul că niciun pensionar nu va primi în ianuarie 2022 pensie mai mică de 2.200 de lei.

Când se vor plăti pensiile în ianuarie 2022

Compania Națională Poșta Română anunță că în ianuarie 2022 plata pensiilor se va decala cu două zile, urmând a fi făcută în perioada 6-17 ianuarie 2022. Banii pentru drepturile sociale vor fi virați în conturile Poștei Române începând cu data de 4 ianuarie.

În mod normal, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensie, cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate către beneficiari.

Partenerii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an, precizează compania prin intermediul unui comunicat.

Cum vor fi livrate pensiile în prima lună din 2022

În ianuarie 2022, pensiile vor fi distribuite după cum urmează: la domiciliu în perioada 6 – 17 ianuarie 2022 și la ghișeele subunităților poștale până în data de 19 ianuarie 2022.

Ministrul Muncii a anunțat pe Facebook că a început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii ianuarie 2022. La începutul lunii decembrie, coaliția de guvernare a decis ca punctul de pensie să crească la 1.586 lei, iar indemnizația socială minimă de la 800 la 1000 de lei.

Foarte important de menționat este că în luna ianuarie 2022, pensionarii cu venituri mici vor primi un ajutor din partea statului. Cei care au pensie mai mică de 1600 de lei vor primi până la 2.200 de lei.

Tot în prima lună din noul an, statul va acorda persoanelor cu handicap a 13-a indemnizație. Pentru persoanele adulte cu handicap, a 13-a indemnizaţie compensatorie se acordă după cum urmează: în valoare de 350 lei pentru persoana cu handicap grav, în valoare de 265 lei pentru persoana cu handicap accentuat și în valoare de 60 lei pentru persoana cu handicap mediu.

Potrivit legii, indemnizația compensatorie se plătește fie persoanei cu handicap, dacă aceasta are capacitate deplină de exercițiu al drepturilor fie reprezentantului legal al acesteia, stabilit în condițiile legii.