Când vine, de fapt, toamna în România? Vremea se schimbă din nou

eduard

Vremea se schimbă, din nou, în România! Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru perioada 14 august – 11 septembrie 2023. Cum vor fi temperaturile după jumătatea lui august și începutul lui septembrie? Specialiștii ANM au vești bune!

Meteorologii ANM anunță că vremea se schimbă radical în țara noastră, în săptămânile următoare. Ultimele zile le-au dat bătăi de cap românilor care au avut concediile plătite la malul mării, căci temperaturile au scăzut semnificativ, fiind mai mici decât cele specifice acestei perioade din an. Ei bine, vremea își revine la normal, iar specialiștii ANM anunță că își vor face apariția temperaturi ridicate în zilele ce urmează.

Începând de duminică, de la sfârșitul acestei săptămâni, valorile termice cresc și vor fi mult mai ridicate față de temperaturile care au fost în ultimele 7 zile. Vremea va rămâne caldă în majoritatea regiunilor, până la sfârșitul perioadei prognozate. Chiar dacă vremea din ultima perioadă i-a debusolat pe români, iată că meteorologii dau o veste bună și anunță valori termice ridicate pentru sfârșitul lui august și prima jumătate a lui septembrie.

Totuși, după 15 septembrie, vor fi așteptate temperaturi mai scăzute specifice anotimpului. Abia atunci putem spune că toamna își intră în drepturi. Se vor înregistra temperaturi cuprinse între 22-28 de grade Celsius, iar ploile își vor face apariția.

Prognoza meteo, actualizată de ANM
Vremea 14 august – 21 august: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Vremea 21 august – 28 august: Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea 18 august – 4 septembrie: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Vremea 4 septembrie – 11 septembrie: Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țara.

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu