Când se schimbă ora în 2023? România trece la ora de iarnă! În acest weekend din octombrie vom dormi mai puțin

eduard

Când se schimbă ora în 2023? România trece la ora de iarnă! În acest weekend din octombrie vom dormi mai puțin
Când se schimbă ora în 2023? Ora de iarnă reprezintă momentul de trecere a ceasurilor cu o oră înapoi. Iată pe ce dată va avea loc acest eveniment!

Când se schimbă ora în 2023? Schimbarea orei de iarnă reprezintă evenimentul în care românii își vor da ceasurile înapoi cu o oră.

Acest lucru înseamnă faptul că ora 04:00 dimineața, va deveni ora 03:00.

Când va avea loc schimbarea orei de iarnă?

Această schimbare va avea loc în ultima zi de duminică a lunii octombrie. Anul acesta, ziua de 29 octombrie va avea 25 de ore.

România revine la ora de iarnă în ultimul weekend din luna octombrie. Acest lucru înseamnă faptul că ceasurile vor fi date cu o oră înapoi. Ultima duminică a lunii octombrie devine cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore.

Anual, modificarea se face în ultimul weekend din octombrie, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Potrivit Convenției fusurilor orare, ceasornicarele arată pentru punctele de pe Pământ același minut și aceeași secundă. Diferențele dintre ore sunt date de faptul că la fiecare 15 grade longitudine apare în plus o oră.
Numerotarea este realizată de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich (Marea Britanie), în sens pozitiv către est.

Pentru continentul european, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale – ora fusului 1 şi a Europei Orientale – ora fusului 2. România se află în fusul orar 2.

Ce schimbări apar la trecerea orei de iarnă?

În această perioadă, încă de la primele zile după schimbarea orei, mulți oameni resimt aceste schimbări. Unii oameni pot resimți iritabilitate, insomnie, oboseală, reducerea funcției imunitare. De asemenea, pot fi resimțite stările de depresie ușoară.

Este recomandat să ne odihnim suficient, să ne alimentăm corespunzător, să ne hidratăm și să luăm vitamine. De asemenea, o stare pozitivă ne poate ajuta să trecem mai repede peste această perioadă.

Lasă un comentariu