Călin Donca, primul interviu după eliberarea din arest! Milionarul îl face praf pe Dorian Popa

eduard

Călin Donca devenise celebru în România. Milionar, implicat în nenumărate afaceri, el a fost reținut în luna septembrie de procurori după ce a fost acuzat de înșelăciune și operațiuni de manipulare a pieței de capital. La acea vreme, era încă partener de afaceri și cu Dorina Popa. Doar că influencerul a avut grijă să se dezică imediat de el. Recent, el a fost eliberat și, în exclusivitate, a vorbit despre experiența arestului și relația cu Dorian Popa.

Călin Donca: ”Vom merge mai departe”
– Ce te-a mobilizat pe tine cât timp ai fost închis?

Spre diferență de alte persoane nu am putut ca să mă las pe tânjeală, să stau să aștept zilele să treacă, a trebuit ca să muncesc și acolo. Să scriu 6 ore pe zi, să citesc 3 ore pe zi, să meditez, să mănânc foarte sănătos pentru că aveam și am o familie afară care mă aștepta, pe care trebuie să o întrețin. Am investitori care așteaptă să vadă parcurile construite. Asta deși am avut blocat tot și au fost sechestrate toate bunurile. Vom merge mai departe. Iar motivația mea a fost ca să duc la bun sfârșit ceea ce am început.

– Ți-ai pierdut vreo secundă speranța?

În cazul meu, nu mi-am permis să-mi pierd speranța și consider că tot ce am făcut, am făcut cu dragă inimă. Consider că am făcut corect. Dacă am greșit cu ceva, a fost fără să-mi dau seama, iar dacă se va considera că trebuie să plătesc am de unde și voi plăti. De aceea nu am avut pentru ce să-mi pierd speranța, ceea ce am în cap este ceea ce mă va ridica din nou și voi reface absolut tot, inclusiv reputația pe care consider că am pierdut-o ă, fără să fiu vinovat de ceea ce s-a vorbit.

Ce își reproșează Călin Donca
– Unde crezi că ai greșit?

Cea mare greșeală a fost că nu mi-am verificat contabilitatea mai bine, nu mi-am verificat cifrele mai bine, deși am avut mai multe persoane pe acest departament, trebuia să fiu mai atent pentru a nu putea să mi se găsească nici măcar o acuzare în acest sens. Pe partea de proiect Solera X, consider că nu am greșit. S-a dovedit că am făcut corect, iar pe timpul arestului meu proiectul a mers mai departe.

Pe partea de panouri nu am greșit cu absolut nimic, doar am întârziat, pentru că nu a ținut de mine și a ținut doar de modul în care instituțiile de stat oferă în termen sau nu anumite documente pentru pornirea parcurilor. De aceea, consider că nu a venit nici măcar acuzare din partea DIICOT la adresa mea, pentru că s-a observat că s-a făcut tot ce a ținut de partea de proiect fotovoltaic.

Dar am învățat să nu te bazezi pe ceea ce ți se spune, ci să verifici tu. Și, chiar și atunci, să ai o minte pregătită. Și o familie foarte bine echilibrată, astfel încât chiar dacă tu nu crezi și consideri că faci tu corect, să fii pregătit dacă apare un astfel de blocaj.

Lasă un comentariu