Calendar ortodox 29 noiembrie 2023. Sfântul Mucenic Paramon, făcător de minuni şi mare tămăduitor. Rugăciunea videcătoare pe care trebuie să o rostești în această zi

eduard

În această zi, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mucenic Paramon. Acesta este considerat ca fiind unul dintre marii sfinți vindecători și izbăvitori de necazuri.

Calendar ortodox 29 noiembrie 2023. Sfântul Mucenic Paramon, făcător de minuni şi mare tămăduitor. El a primit darul facerii de minuni, după ce a refuzat să renunțe la credința în Hristos și a îndurat chinuri cumplite din partea păgânilor.

Sărbători religioase 29 noiembrie 2023
Ortodoxe: Sf Mucenic Paramon

Greco-catolice: Sf. m. Paramon și Filumen

Romano-catolice: Sf. Saturnin, ep. m.

Calendar ortodox 29 noiembrie 2023. Sfântul Mucenic Paramon, făcător de minuni şi mare tămăduitor

Sfântul Mucenic Paramon a trăit în secolul al III-lea, în timpul domniei împăratului Deciu, potrivit crestinortodox.ro. Pentru că au refuzat să jertfească zeului Poseidon, câteva sute de credincioşi au fost uciși.

În vremea pătimirii acestora, a trecut pe lângă ei creștinul Paramon, care a strigat către dregătorul împăratului: „O, cât de mulți drepți sunt înjunghiați fără vină, de necuratul voievod, pentru că nu se închină idolilor lui celor fără de suflet și muți”. La auzul acestor cuvinte, dregătorul a poruncit ca Paramon să fie ucis.

Însă, înainte de a fi ucis, a fost supus la nenumărate suferinţe. I s-a smuls limba, apoi i s-au înfipt în toate mădularele trestii. La sfârșit, a fost săgetat cu sulițele și, astfel, și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu.

Calendar ortodox 29 noiembrie 2022. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Paramon

Mucenicul Tău, Doamne, Paramon, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Îmbogăţindu-te învederat de la Dumnezeu cu harul tămăduirilor şi al minunilor, Înţelepte Mucenice Paramon, vindeci pe cei ce strigă: Binecuvântat eşti în Biserica Măririi Tale, Doamne.

Sfinte Mucenice Paramon, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Îmbogăţindu-te învederat de la Dumnezeu cu harul tămăduirilor şi al minunilor, Înţelepte Mucenice Paramon, vindeci pe cei ce strigă: Binecuvântat eşti în Biserica Măririi Tale, Doamne.

Sfinte Mucenice Paramon, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Amin!

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu