Calendar ortodox 28 decembrie 2021. Rugăciunea celor 9 marți face minuni pentru cei ce o rostesc

0

Calendar ortodox 28 decembrie 2021. În ultima săptămână din an, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții 20.000 de Mucenici arși în Nicomidia. Este o zi importantă pentru credincioși, după sărbătoarea Sfântului Arhidiacon Ștefan.

Calendarul ortodox al zilei de marți, 28 decembrie 2021

În fiecare an, la data de 28 decembrie, sunt cinstiți Sfinții 20.000 de Mucenici arși în Nicomidia. Ce semnifică, de fapt, această zi din Calendarul Ortodox și ce spune tradiția despre asta.

Când Împăratul Maximian se afla în cetatea Nicomidiei, a aflat de numărul mare de creștini din ea și a pus la calea uciderea lor chiar în apropierea Praznicului Nașterii Domnului. Știind că toți creștinii se vor strânge în biserică și a poruncit ca aceasta să fie înconjurată de lemne uscate cărora soldații să le dea foc.

Soldații au înconjurat biserica și nu au mai permis nimănui să iasă din ea. Potrivit tradiției, douăzeci de mii de oameni au dobândit cununa mucenicească, înălțând cântări de laudă lui Dumnezeu.

Alți Sfinți pomeniți în Calendarul Ortodox din 28 decembrie 2021. Tot în această zi Biserica Ortodoxă îi pomenește pe: Sfinții mucenici cei din senatul roman, pe Sfântul Ind, pe Sfinții Gorgonie și Petru, Sfântul Mucenic Zinon, Sfântul Mardonie, Sfântul Dorotei, Sfântul Teofil diaconul, Cuviosul Părintele nostru Vavila, Cuviosul Simeon (Simon) “al pietrei”, Izvorâtorul de mir, și pe ctitorul Mănăstirii Simonopetra (Simonos-Petras) din Muntele Athos.

Rugăciunea zilei de marți. Rugăciunea celor 9 marți

Există o rugăciune care se citește timp de 9 zile de marți la rând. Este o rugăciune puternică despre care se spune că îndeplinește orice dorință. Poți să o rostești începând de astăzi, dar nu înainte de a aprinde o lumânare sfințită.

Doamne Dumnezeule, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu.

Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.

În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima, te implor, ajută-mă să te păstrez mereu în gând și suflet astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile mele, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se rostește dorința).

Te implor, Tată Ceresc cel ce ajuți pe cei aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt orice rău care șade acum la picioarele tale. Amin.