Calendar ortodox 22 decembrie 2021. Tradiții importante înainte de Crăciun

0

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun. În aceste zile sunt sărbătoriți sfinți importanți, care au avut un rol important în religia noastră. Vezi ce sărbătoare este la data de 22 decembrie, chiar înainte de Nașterea Domnului.

Sărbătoare 22 decembrie

Conform Calendarului Creștin Ortodox, creștinii ortodocși îl sărbătoresc astăzi, 22 decembrie, pe Sfântul Ierarh Petru Movilă, Mitropolitul Kievului. A fost un om citit, care a iubit știința, dar și viața monahală.

Chiar dacă părinții săi au fugit și l-au părăsit, a decis să își facă singur un rost în viață.Sfântul Ierarh Petru Movilă a întemeiat Academia Duhovnicească din Kiev, în cadrul căreia studenții primeau atât informații teologice, cât și științifice.

A avut un rol important pentru religie și a făcut multe sacrificii de-a lungul vieții sale. El a reușit să recupereze Biserica Ortodoxă și să restaureze un număr mare de biserici. Sfântul Ierarh Petru Movilă, a murit pe data de 22 decembrie 1646, la Kiev.

Rugăciunea zilei de 22 decembrie

În acest zile de dinaintea sărbătorilor de iarnă este important să ținem cont de mai multe tradiții și obiceiuri, să ne rugăm mai mult și să fim mai buni. Este o zi de post, în care nu trebuie să consumăm alimente de origine animală. Este interzis să spălăm și să facem treburi casnice. În plus, nu ai voie să coși.

Roagă-te ori de câte ori simți că ai probleme, că nu ți-e bine și ai nevoie de ajutor. Rugăciunea de mai jos este una foarte puternică, ce îi ajută pe oameni atunci când simt că cedează.

Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului şi a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai tocmit, prin Legea Ta cea Veche şi cea Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudam şi Ţie ne rugăm: întăreşte-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârguinţă, spre mărirea numelui Tău celui sfânt şi spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor şi biruinţa asupra păcatului,- ca împreună cu Tine răstignindu-ne şi îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte şi să petrecem cu bună plăcere înaintea Ta întru toate zilele vieţii noastre. Că Ţie se cuvine a ne milui şi a ne mântui pe noi, Hristoase-Dumnezeule, şi Ţie slavă înălţăm, împreună şi Celui fără de început al Tău Părinte, si Preasfântului şi bunului şi de viaţă făcătorului Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!