Calendar ortodox 19 iulie 2023. Sfânta Macrina, ocrotitoarea femeilor credincioase şi a copiilor. Rugăciune puternică pentru dobândire de prunci și pentru vindecarea copiilor bolnavi

eduard

Sfânta Macrina, pe care creștinii o sărbătoresc an de an pe 19 iulie, este considerată ocrotitoarea femeilor credincioase și a copiilor, în special a celor orfani.

Sărbători religioase 19 iulie 2023

Ortodoxe: Sfânta Macrina

Greco-catolice: Sf. cuv. Macrina; Sf. cuv. Die

Romano-catolice: Ss. Epafra, ep. m.; Macrina, călug.

Calendar ortodox 19 iulie 2023. Cine a fost Sfânta Macrina, ocrotitoarea orfanilor și a femeilor credincioase

Sfânta Macrina s-a născut în anul 327 și a fost sora Sfântului Vasile cel Mare și a Sfântului Grigorie de Nyssa, potrivit crestinortodox.ro. A fost logodită cu un tânăr nobil, care, însă, a murit la scurt timp după logodnă. După moartea acestuia, Macrina nu a mai vrut să fie cu alt bărbat și, împreună cu mama ei, au decis să se retragă la mânăstire.

Cu puțin înainte să-și dea sufletul, Macrina s-a rugat Domnului astfel: „Stăpâne Atotputernice Doamne, Carele dai odihnă trupurilor noastre prin somnul morții pentru o vreme, Tu iară le vei scula pre ele la buciumul cel de apoi. Iartă-mi mie păcatele mele, Stăpâne Doamne lisuse Hristoase, și da-mi mie cu suflet curat să ies înaintea Ta din acest trup stricăcios, dăruiește-mi mie că sufletul meu fără de păcat să se înalte, că tămâia înaintea Ta„.

După aceea, și-a făcut semnul Sfintei Cruci pe frunte, ochi, față și inimă și a murit. Sfintele ei moaşte se află în templul Ibora, alături de cele ale mamei sale. A continuat, însă, să săvârşească minuni chiar şi după plecarea în veşnicie. Mulți copii au venit pe lume în urma rugilor fierbinți la această sfântă şi mulți orfani din centrele de plasament și-au găsit familii care să-i adopte, tot în urma rugăciunilor.

Calendar ortodox 19 iulie 2023. Scurtă rugăciune către Sfânta Cuvioasă Macrina care se citește la vreme de mare necaz

Întru tine, maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Cuvioasă Maică Macrina, duhul tău.

Alte recomandări pentru tine

Lasă un comentariu