Calendar ortodox 18 decembrie 2021. Ce tradiții s-au păstrat pentru această sărbătoare

0

Calendar ortodox 18 decembrie 2021. Sărbătoare mare la români, chiar înainte de Crăciun. Este o zi importantă pentru toți credincioșii, în care se ține cont de mai multe tradiții și obiceiuri importante, care n-au fost uitate nici după ani și ani.

Sărbătoare mare la 18 decembrie

În fiecare an, Biserica Ortodoxă săvârșește prăznuirea unui sfânt important cu ocazia acestei zile. Mai exact, este rememorat  Sfântul Daniil, care a trăit între anii 1400 și 1482. Acesta este cunoscut și sub numele de „Sfântul Daniil schimonahul” sau „Sfântul Daniil cel Nou”, pentru a fi deosebi de proorocul din Vechiul Testament sau de Daniil Stâlpnicul.Numele de ,,Sihastrul” a venit pentru că şi-a desăvârşit credinţa în sihăstria codrilor Bucovinei, care sunt vii până astăzi. A dus o viață plină de rugăciune și de pocăință. Niciodată nu a încălcat voia Domnului și a încercat să ducă mai departe voia Acestuia.

Ce să nu faci pe 18 decembrie

Data de 18 decembrie este una extrem de importantă. Cu ocazia sărbătoririi acestui Sfânt, se spune că nu ai voie să fii rău, să te cerți și să intri în scandaluri. În acest sens, vei atrage lângă tine numai oameni buni.

De altfel, nu ai voie să speli, să faci treburi casnice sau să coși. Deși nu este sărbătoare cu cruce roșie, aceste activități sunt complet interzise.

De altfel, este zi de post. Având în vedere că ne aflăm în postul Crăciunului, ar fi bine să nu consumăm alimente din carne, ouă sau lapte, nimic de origine vegetală. În plus, este bine să ne rugăm, să fim mai darnici și să facem fapte bune.

Nu se cunoaște data trecerii sale la cele veșnice a Sfântului Daniil. A fost înmormântat în partea sudică a pronaosului bisericii Mănăstirii Voroneț. Un deget, ferecat în argint și împodobit cu unsprezece mărgăritare și un granat, se păstrează și astăzi la mănăstirea Putna.