Bunica a dezvăluit secretele vechi de peste 100 de ani pentru cele mai gustoase perișoare

eduard

Rows of raw homemade meatballs prepared for cooking on a tray, closeup; Shutterstock ID 437462236; Job (TFH, TOH, RD, BNB, CWM, CM): TOH

1- **Grăsimea face diferența**
Desigur, condimentele adaugă mult gust chifteluțelor, dar este grăsimea din carne care le face suculente. Folosește o amestecare 50/50 de carne de vită și de porc ca bază, sau încearcă o combinație de vită, porc și vițel.

2- **Secretul Făinii de Pâine**
Pentru a face făina de pâine ca pe vremea Bunicii, înmoaie pâinea veche în lapte timp de câteva minute. Stoarce excesul de lapte prin apăsare cu mâinile și apoi sfărâmă-o în bucăți mici.

3- **Arome de Ail Fresh**
Utilizarea usturoiului proaspăt conferă un gust plin de caracter. Combina-l cu ierburi și condimente italiene clasice, precum oregano, fulgi de ardei roșu și pătrunjel proaspăt. Și nu uita de sare și piper!

4- **Căutând Gustul Perfect**
Bunica nu măsura niciodată; era întotdeauna un pic de asta și puțin de cealaltă, așa că experimentează pentru a găsi aromele perfecte.

5- **Brânza Clasică**
Un alt ingredient clasic pentru chifteluțele italiene de la Bunica este brânza. Încearcă să folosești parmezan, Parmigiano-Reggiano sau brânză Romano rasă proaspătă pentru a adăuga gust.

6- **Umiditatea Laptelui**
Puțin lapte va adăuga umiditate chifteluțelor tale. (Multe persoane cred că ouăle adaugă umiditate, dar rolul lor este de a lega carnea, făina de pâine, brânza și ierburile.)

7- **Folosește-ți Mâinile**
Nu-ți fie frică să-ți arăți mâinile. Cu mâinile curate, amestecă ușor ingredientele, având grijă să nu lucrezi prea mult carnea. Pentru a evita lipirea când formezi chifteluțele, încearcă să-ți ungi ușor mâinile cu ulei sau apă.

8- **Mărimea Contează**
Mărimea chifteluțelor tale depinde de modul în care intenționezi să le servești. Pentru supe, alege chifteluțe mici. Dacă le vei servi peste paste, fă chifteluțe medii (cu un diametru de aproximativ 3-4 cm).

9- **Rumenește Înainte de a le Imersa**
Da, poți găti chifteluțele punându-le direct în sos și lăsându-le să fiarbă la foc mic. Dar a le rumeni înainte de a le înmuia înăbușează gustul și textura. Le poți rumeni fie în bucătărie în porții, fie în cuptor.

Secretul chifteluțelor Bunicii constă în timp, răbdare și un sos casnic bun. Chifteluțele trebuie să fiarbă la foc mic pentru a obține un gust maxim. În plus față de a avea o mâncare delicioasă, casa ta va mirosi incredibil.

Lasă un comentariu