Bomba momentului despre Cătălin Cherecheş. Ce plan avea fostul primar din Baia Mare

eduard

Cătălin Cherecheş a fost capturat marți, 28 noiembrie 2023, în Germania. Tot marți au ieșit la iveală detalii incredibile despre momentul capturării fostului primar din Baia Mare.

Au ieșit noi informații despre fuga și capturarea lui Cătălin Cherecheş. Se pare că acesta avea de gând să plece din Germania, unde avea la dispoziție și fondurile necesare deplasării către Italia. Cum au ajuns sute de mii de euro în Germania? Fostul primar avea un plan prin care ar fi ajuns în Italia.

Ceea ce a trecut el cu vederea a fost faptul că Poliția Română și cea din Germania au colaborat. Cele două instituții au realizat un schimb de informații și documente. Tocmai de aceea, el a fost urmărit până în seara zilei de marți. Ulterior, el a fost prins pe teritoriu german.

Menționăm în special existența unui proces verbal referitor la ascultarea Vioricăi Cherecheș, mama edilului. În înregistrare, aceasta spune că sumele retrase de fiul ei erau ținute acasă sau la sora femeii, care locuia în Germania. Aceasta este nimeni alta decât mătușa care l-a ajutat, marți, să ajungă la Augsburg.

„Din acest cont au fost extrageri succesive făcute de fiul meu. Nu pot preciza cuantumul extragerilor sau cuantumul aportului acestuia la firma pe care o administra fiul meu la VDC Holding.

Restul de bani au fost extrași de către acesta în numerar fiind ţinut fie în Baia Mare, fie la sora mea în Germania. Banii erau ținuți într-un seif în două locații.

Transportul banilor lichizi peste graniță s-a făcut prin deplasări succesive către locația de destinație. Fiul meu de fiecare dată când pleca în Germania transporta o sumă de bani. La fel şi eu. În decursul acestui an efectuez circa 7-8 deplasări în Germania. La fel şi fiul meu, care efectua deplasări aproape lunar”, spunea Viorica Cherecheş, mama lui Cătălin Cherecheş.

Surse citate de Antena 3 arată că fostul primar ar fi apelat la mai multe rude din Germania, dintre care unul era medic. Acesta este cel căruia i-a folosit identitatea pentru a trece granița.

În seara zilei de marți, Cherecheș a fost urmărit de poliția germană în vreme ce pleca, alături de mătușă, din Senden, de lângă Ulm. Mașina, care era condusă cu 200km/h, era sub supravegherea autorităților. Fostul edil se ascundea pe bancheta din spate.

Se pare că Cherecheș avea în plan să meargă cu trenul în Viena, pentru a ajunge la aeroport. Polițiștii germani au încercat să-l legitimizeze, însă Cătălin Cherecheș s-a opus, ceea ce a dus la imobilizarea lui cu forța. Tocmai de aceea el s-a ales cu leziuni la nivelul feței și cu hainele rupte.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia.În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, a transmis Poliţia Română.

Lasă un comentariu