Beneficiile somnului pe partea stângă pentru sănătatea ta generală

eduard

Beneficiile somnului pe partea stângă pentru sănătatea ta generală
De ce este important sa dormim pe partea stanga? Beneficiile neasteptate ale acestei pozitii de somn

Stim cu totii ca somnul este extrem de important pentru sanatatea noastra generala. Corpul are nevoie de repaus pentru a se repara si regenera. Cu toate acestea, multe persoane subestimeaza importanta somnului si nu dorm suficient.

Astfel, ultimele cercetari stiintifice au aratat ca 8 ore de somn nu sunt suficiente pentru organism, iar femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii din cauza activitatii lor cerebrale mai mari. In plus, modul de dormit poate influenta sanatatea generala a unei persoane. De aceea, expertii recomanda dormitul pe partea stanga.

Dormitul pe partea stanga poate avea o serie de beneficii surprinzatoare pentru sanatatea generala. Prin dormitul pe partea stanga, se pot preveni arsurile nocturne, intrucat aceasta pozitie pune stomacul sub sfincterul cardiac, impiedicand refluxul acid.

De asemenea, din moment ce splina se afla pe partea stanga a corpului si face parte din sistemul limfatic, dormitul pe partea stanga ajuta la imbunatatirea functiei acesteia si la filtrarea impuritatilor.

Un alt beneficiu al dormitului pe partea stanga este facilitarea drenajului sistemului limfatic pentru eliminarea impuritatilor si a toxinelor din organism. De asemenea, dormitul pe partea stanga poate ajuta la prevenirea oboselii, a problemelor circulatorii, durerilor de cap, a problemelor digestive si a ridurilor premature.

Femeile gravide ar trebui sa doarma mai ales pe partea stanga, deoarece aceasta pozitie poate ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine si la salvarea ficatului de greutatea nedorita.

Cu toate acestea, expertii avertizeaza ca pozitia de somn nu trebuie sa fie una fixa si ca variatiile sunt importante. Este important sa alegeti pozitia care va confera cea mai buna calitate a somnului. De exemplu, daca aveti probleme cu somnul, ar trebui sa incercati sa dormiti pe spate, cu o perna sub genunchi.

In plus, pozitia de somn nu este singurul factor important pentru un somn de calitate. Este important sa aveti o rutina regulata de somn, sa evitati telefoanele si laptopurile inainte de culcare si sa creati un mediu de somn relaxant si confortabil.

In concluzie, dormitul pe partea stanga poate avea o serie de beneficii surprinzatoare pentru sanatatea generala, inclusiv imbunatatirea functiei splinei si a sistemului limfatic, prevenirea arsurilor nocturne si a ridurilor premature, facilitarea eliminarii de toxine si impuritati din organism si ameliorarea circulatiei sanguine in cazul femeilor gravide.

Cu toate acestea, este important sa alegeti pozitia care va confera cea mai buna calitate a somnului si sa creati un mediu de somn relaxant si confortabil pentru a beneficia de un somn de calitate si a va mentine sanatosi si odihniti.

Lasă un comentariu