Beneficii ulei de piper negru – previne pofta de fumat, elimină toxinele și ameliorează durerile artritice

eduard

Piperul negru este un condiment care nu lipsește din bucătărie. Planta de piper crește în păduri și se cațără pe alți copaci, fiind un lian. Boabele de piper au fost folosite în scop medicinal și gastronomic încă din cele mai vechi timpuri, ajungând, la un moment dat monedă de schimb.

Uleiul esențial de boabe de piper este obținut prin distilarea boabelor de piper și are multe beneficii pentru organismul uman. Acesta poate fi folosit atât pe cale orală, cât și sub formă topică.

Uleiul de piper negru poate preveni pofta de țigări
Uleiul de piper negru are proprietăți expectorante, febrifuge, antioxidante, diuretice, antiartritice, circulatorii, analgezice, antibacteriene, stimulante, vermifuge, antiseptice, diaforice, antispastice, laxative, afrodisiace si anti-inflamatorii.

Conține vitamina A, vitamina K, calciu și seleniu și este tonic, expectorant, diuretic, digestiv, afrodiziac, energizant, stimulant mental.

Uleiul esențial de piper este recomandat persoanelor care doresc să renunțe la fumat, fiind de mare ajutor în prevenirea și stoparea poftelor, cât și în ameliorarea senzației de anxietate și stres.

Datorită conținutului de antioxidanți numiți sesquiterpene, uleiul esențial de piper negru ajută la eliminarea toxinelor și a apei, ajutând la stimularea urinării și transpirației. Astfel, acesta are un rol diuretic, eliminând grăsimile și fiind de mare ajutor în timpul dietelor.

Acest ulei luptă împotriva radicalilor liberi, regenerând celulele deteriorate, datorită efectelor antioxidante. De asemenea, acesta are proprietăți antibacteriene, putând fi folosit în tratarea infecţiilor bacteriene în colon, gură, sistem difestiv, precum şi ale tractului urinar, fără a avea efecte neplăcute.

Uleiul de piper negru îmbunătățește circulația
Datorită efectelor antibacteriene și antioxidante, uleiul esențial de piper negru este de ajutor persoanelor care suferă de dureri cauzate de artrită și reumatism. Este recomandat persoanelor care suferă de gută, ajutând la îmbunătățirea circulației.

Un alt beneficiu al acestui ulei esențial este stimularea apetitului, mai ales în cazul persoanelor care sunt afectate de tulburărti neurologice, prin stimularea cortexul orbitofrontal.

Uleiul esențial de piper negru ajută la o mai bună concentrare, mai ales în zilele în care suntem cu capul în nori. De asemenea, acesta are rol afrodisiac.

Metode de utilizare

Mod de utilizare intern – se pot consuma câte 3-4 picături, de două ori pe zi, dizolvate înainte într-o linguriță de miere.

Uleiul poate fi utilizat și aromatic, în combinație cu alte uleiuri esențiale. Masajul cu ulei de piper negru este eficient și în cazul gripelor și răcelilor. De asemenea, este recomandat masajul cu acest ulei în cazul stărilor de anxietate, oferind mai multă energie.

Lasă un comentariu