Băutura care „porneşte” creierul. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Curăță corpul, ne hidratează și trezeşte creierul”

eduard

După o noapte de odihnă, creierul trebuie şi el să fie trezit, pentru a putea funcţiona bine şi a randament pe măsură. Iată care este băutura cu care trebuie să ne începem ziua.

Profesorul Vlad Ciurea a explicat motivul pentru care este bine să bem dimineaţă apă pe stomacul gol, imediat după ce ne-am trezit.

“Această bijuterie pe care ne-a dat-o Dumnezeu, cu care vorbim, ne certăm, ne împăcăm, iubim, construim, procesăm, facem o țară din ce în ce mai frumoasă, trebuie ţinută în activitate.

Mai mult, să-l ținem și normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente.

Trebuie să începem încă de dimineață, cu primele raze de soare și cu un zâmbet.

Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să inspirăm aer curat dimineața, să fim extrem de optimiști și să gândim la ce va fi peste zi, bine și foarte bine.

Apoi, trebuie să bem apă de dimineață. Apa trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea.

Primul lucru este apă pe stomacul gol. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă vreți, apă cu lămâie.

Se bea pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp și umidifică tot corpul, curăță corpul, hidratează. După această stare pe care am avut-o peste noapte, în care organismul s-a odihnit, trebuie să-l activăm și atunci apa pornește.

Apoi, exercițiile fizice, deplasarea, după care urmează în mod normal igiena de dimineață și un mic dejun care nu trebuie să fie în fugă și nici copios. Trebuie să fie ceva plăcut, dacă se poate cu puțină muzică.

Urmează, după aceea, cafeluța de dimineață”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3 CNN.

Lasă un comentariu